KÉZILABDAKIEMELT HÍR

Ulrik Kirkely: “A Győr a világ legjobb csapata”

Javában zajlik a férfi kézilabda-világbajnokság Egyiptomban, de mi azért a tekintetünket a női BL-re is helyeznénk, amikor is dán-magyar párharcokat rendeznek a Bajnokok Ligájában a hétvégén. Ulrik Kirkely csapata az Odense lesz az ellenfele Győri Audi KC csapatának.

Ulrik Kirkely Fotó: Frederik Steen Nordhagen
Ulrik Kirkely Fotó: Frederik Steen Nordhagen

A Győri Audi ETO KC turbósebességgel halad a csoportelsőség felé, hiszen a múlt héten átgázoltak a román Valceán (37-20) idegenben.

Vasárnap, Dániában a narancsmezes Odensének kéne lefékeznie Oftedalékat, ami nem ígérkezik igazán lesz könnyű feladatnak.

A mérkőzésről a dán csapat edzőjét, Ulrik Kirkelyt, aki készséggel állt honlapunk rendelkezésére.

Mire rátérnénk a vasárnapi mérkőzésre, szeretném megkérdezni, hogy vagy/vagytok ebben a koronavírusos időben?

Először is hihetetlen boldogok vagyunk, hogy van lehetőségünk játszani, kézilabdázni mind a hazai bajnokságunkban, a Bambusen Ligában, mind a Bajnokok Ligájában. Reménykedünk benne mindannyian a világon, hogy újra egy fényesebb idők felé haladunk a pandémiából. Nagyon sok ember szeretné azt, hogy újra a “normális” hétköznapjait élhesse. De azt is tudom, mindenkinek szüksége lesz arra, hogy felvértezze magát sok adag türelemmel a jövőben.

Ulrik Kirkely az Odense vezetőedzője. Fotó: odensehaandbold.dk

Edzőként nagyobb kihívásokra késztetettek ezek az időszakok, van valami, ami miatt változtatnotok kellett a jól bevett ritmusotokon, szokásaitokon?

“Belerázódtunk ezekbe a szituációkba, alkalmazkodtunk. Meg kellett szoknunk például, hogy nem játszunk nézők előtt, ami azért elég különös körülmény valljuk be. A mi úgynevezett “kézilabdás hétköznapjaink” sokat nem változtak, ha csak arra gondolunk miként edzünk és játsszuk a mérkőzéseket.

Vasárnap a Győri Audi ETO KC látogat Odensébe. Mi a véleményed a magyar csapatról?

Az én szemben a Győr a világ legjobb csapata. Rendkívűl erős kerete van, komplett csapat, amely több poszton is a legjobb játékosokkal rendelkezik.

Jól kezdétek az évet mind a Bambusa Ligában, mind a Bajnokok-Ligájában. Mit vársz a Győr elleni meccstől, tudjátok tartani ez év eleji formát?

“Remélem, hogy sok mindet tanultunk az első meccsünkből (32-25 re nyert a Győr – szerk.). Októberben relatív új csapatunk volt még, amikor velük játszottunk, bízom abban, hogy azóta pozitív irányt vett a játékunk. Sok BL-meccsekből tanulhattunk, szerezhettünk rutint remélem, ezeket meg tudjuk mutatni majd a vasárnapi mérkőzésen, illetve a hátralévő szezonban is.

Tudtok meglepetést okozni?

“Bízom benne. Minden meccset meg szeretnénk nyerni, nem lesz ez másként most sem. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, mindenkinek az abszolút legjobbját kell nyújtania.

A Bajnokok Ligája lassan a hajrájához érkezik, hova várod a csapatod a csoportküzdelmek után?

“Amikor elkezdtünk a mérkőzéseket, célként tűztük ki, hogy továbbjussunk a csoportból. Ha ez sikerül – és ebben nagyon bízom –, akkor állunk elébe a következő kör kihívásának.”

Az Odense csapatához az év végén érkezett Koppenhágából az Európa-bajnokságon is szerepelt, irányítóposzton is bevethető dán Mia Rej. A 30 éves, civilben jogot végezett játékosnak a sérült Helena Elvert kell helyettesítenie. Rej a Bambusa Ligában 17 mérkőzésen 139 kísérletből 75 gólt szerzett (34/30 hetesből). Lendületes, gyors játéka mindenképpen erősítés Ulrik Kirkely csapata számára.

Kiemelt kép: Ulrik Kirkely Fotó: Frederik Steen Nordhagen