KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Öt meccs után kirúgta új edzőjét a dán kézibajnok

Mindössze öt meccs jutott Ian Marko Fog számára a GOG férfi kézilabdacsapatánál, a nyáron kinevezett 50 éves szakembert csütörtökön azonnali hatállyal menesztette a klub.

Ian Marko Fog július 14.-én lett a GOG edzője Fotó, Kiemelt kép: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Ian Marko Fog július 14.-én lett a GOG edzője Fotó, Kiemelt kép: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Fog július 14-én írt alá a dán bajnoki címvédőhöz, miután az addigi edző, Nicolej Krickau a német Flensburg-Handewitthoz igazolt. Azonban szerződtetése nem vált be, ugyan a GOG legyőzte az Aalborgot a Szuperkupában, a bajnokságot meglepetésre egy vereséggel (Ribe-Esbjerg 26-29) és egy döntetlennel (Sönderjyske 32-32) kezdte, ezen a mérkőzésen az 2mp a vége előtt egyenlített a dán bajnok, majd ezt követte a Ringsted elleni első győzelme (36-26).

A GOG három meccs után a hetedik helyen áll a férfi ligában.

Szerdán aztán a Bajnokok Ligája-debütálás sem hozott átütő sikert, a GOG hazai pályán ugyanis nagyon sokáig vesztésre állt a Celje ellen. A sorozat egyik leggyengébbjének tartott szlovének a félidőben 19-18-ra vezettek, de még az 53. percben is náluk volt az előny 33-32-re.

Szerencsére a dán csapat klasszisai megmentették a helyzetet, Morten Olsen három, a svéd átlövő, Linus Persson két gólt is szerzett a hajrában, így a GOG végül 38-36-ra győzött.

Ezt követően csütörtökön délután a klub közleményt adott ki, amelyben bejelentette, hogy azonnali hatállyal felmondja az együttműködést a szakemberrel.

„Nem optimális edzőt váltani a szezon közepén, de alaposan átgondoltuk az ügyet, és úgy ítéltük meg, hogy most kell cselekedni. Ez a legjobb a csapat és a klub számára, és ez egy olyan döntés, amelyért az igazgatósággal együtt teljes felelősséget vállalok” – mondta Kasper Jörgensen igazgató, hozzátéve, így lesz idő arra, hogy megtalálják 2024 nyarára a megfelelő edzőt.

A szakmai munkát a szezon hátralévő részében az eddigi másodedző, Mikkel Voigt veszi át, akit Thomas Brandt Nyegaard segít, de a stáb tagja lesz az elnök Jörgensen is.

“Hazudnék, ha azt mondanám, hogy sokkolt a hír – mondta Claus Möller Jakobsen a dán tv2 sport kézilabda szakértője. Remekül kezdték a szezont legyőzték az Aalborgot a Szuperkupában, de ezt követően a dolgok enyhén szólva is ingadoztak. A GOG tegnap hazai pályán szerencsésen nyert a Celje ellen, amely a Bajnokok Ligája csoportjának leggyengébb ellenfele”- mondta

Kapcsolódó tartalom: