KÉZILABDA

PSG Dániában túrázik egy nemes cél érdekében.

Mikkel Hansen a dánok méltán népszerű kézilabdása csapatával a PSG-vel Dániában túrázik.

Pénzt gyűjtenek a dán kézilabdás négy éve indított- A gyerekeket és fiatalokat ért rosszindulatú (főként iskolai)zaklatás, ugratás elleni küzdelem – programjához.

PSG és Mikkel Hansen Arhusban- forrás :dán Tv2Sport.

Péntek este Arhusban telt ház 4500 ember fogadta a Mikkel Hansen, Nikola Karabatic és Sander Sagosent felvonultató francia sztár csapatot. A bemutató mérkőzés alkalmával a dán kézilabda rajongók találkozhattak a csapat világklasszis játékosaival, akik órákig osztották az autogramot a rajongóknak. Néhány szerencsés fiatal a PSG-vel melegített be a mérkőzésre (jelenet a videóban) .

Mikkel Hansen programja az “MH24“.

A program melyet a dán hercegnő alapítványa a Mary Fonden is támogat négy évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy felhívja a figyelmet az olyan társadalmi problémára mint a fiatal kori kiközösítés és megfélemlítés.

Mindig jó érzés visszatérni Dániába és játszani a csapatommal. Nagyon sokan jöttek el, hogy támogassák a programomat, mi pedig szeretnénk nekik jó élményeket adni. -mondta a dán világklasszis a dán tv2-nek.

Mikkel Hansen 2015-ben alapított “MH24” porgjamja nyáranta táborokat szervez a fiatalok számára.

A sporttal küzdenek a társadalmi probléma ellen.

Nagyon sok jó élményben volt részem a kézilabda által, úgy is mint fiatal gyerek kézilabdás és úgy is mint profi sportoló. Természetesen azt szeretném, hogy a fiatalok is átélnék a sport által adott élményeket. A kézilabda nem csak sport, nagyon sok szociális élményt ad a gyerekeknek.

A világklasszis sztárok is támogatják a programot.

A szezon végén Kielbe távozó, norvég Sander Sagosent is örömmel fogadták a szurkolók.

Számunkra a túra jó felkészülés a szezonra, amellett meg természetesen örülünk, hogy tudjuk támogatni a Mikkel által létrehozott programot, szívesen részt veszünk benne.-mondta Sagosen.

Mindig jó érzés egy jó célért tenni valamit, és ez itt különösen az, hiszen a barátunkat programját támogatjuk -mondta örömmel Nikolaj Karabatic.

A jótékonysági mérkőzés többlet bevétele, melyen a PSG 35-24-re nyert az Arhus ellen az “MH24” alapítvány számlájára kerül.

Vasárnap még egy mérkőzés vár a francia sztár csapatra, akkor Holstebroban lépnek pályára.

Forrás: tv2sport.dk

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!