KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Kézilabda: Megsérült a világ egyik legjobbja.

Fél évre kidőlt a világ egyik legjobb kézilabdázója

A hétgólos Estavana Polman vezetésével hétgólos, 31-24-es győzelmet aratott szombaton a Team Esbjerg női kézilabdacsapata a CSZKA Moszkva felett. Az orosz csapat ráadásul elveszítette legjobbját Darija Dmitrijevát, akinek elszakadt az Achilles-ina. 

A 24 éves irányító – akit jelenleg a világ egyik legjobb kézilabdázójának tartanak – 2016-ban olimpiai bajnok, tavaly Európa-bajnoki ezüstérmes lett, de Dániában is jól ismerhetik, hiszen a 2013-ban ott rendezett junior Eb-n aranyéremhez segítette az orosz lányokat. 

A Dinamo Volgograd és a Lada Toljatti után a nyáron szerződött a nagy álmokat dédelgető CSZKA Moszkvához, amelynek ő lett volna a kulcsembere 2019-2020-as szezonban, de elképzelhető, hogy nem is léphet pályára. 

A játékos az Esbjerg ellen Achilles-ín-szakadást szenvedett, ami normális esetben minimum nyolchónapos kihagyást jelent. 

A klub hivatalos közleménye azonban ennél optimistábban fogalmazott: „Tekintettel a gyógyulási időre és Darija Dmitrijeva fontosságára az orosz nemzeti csapat számára az olimpiai ciklus kezdete előtt, a klub úgy döntött, hogy sürgősen válogatott olimpiai szereplését illetően, a klub egy svájci klinikára küldte, ahol a legújabb technológiát alkalmazva vasárnap sikeres műtéten esett át. A svájci orvosok azt ígérik, hogy az új metódussal a gyógyulási idő 6 hónapra csökken” – olvasható a közleményben.

A dán Tv2 megszólaltatta szakértőjét, Bent Nyegaardot, aki úgy fogalmazott, nála Dmitrijeva a világ öt legjobb aktív játékosa között szerepel, és nagyon szomorú, hogy hónapokig nem láthatja a pályán. „Fájdalmas veszteség ez az orosz válogatott számára, amelyben sok jó játékos akad, de Dmitrieva messze a legügyesebb” – nyilatkozta. 

A CSZKA Moszkva dán edzője, Jan Leslie hasonlóképpen érzett a történtek után. „Darija a legnagyobb csillagunk, ezt a csapatot köré kellene építenünk. Óriási csapás számunkra, hogy ilyen súlyos sérülést szenvedett” – mondta. Azt sem zárta ki, hogy klub további új játékosokat szerződtet a pótlására.

Forrás.: tv2sport.dk

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!