KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Eltűntek a gyanús játékvezetők az európai kézilabdából

Amióta a dán Tv2 dokumentumfilmet forgatott „Gyanús játék” (Mistaenkeligt spil) címmel, amelyben megpróbálta leleplezni a nemzetközi kézilabdában előforduló mérkőzés-befolyásolásokat, több nemzetközi játékvezető is gyanúba keveredett.

Boris Milosevic és Matija Gubica Fotó / Kiemelt kép: TV2 Sport.
Boris Milosevic és Matija Gubica Fotó / Kiemelt kép: TV2 Sport

Reagált az FTC

A dán portál egy éve próbál interjút készíteni Michael Wiederer EHF-elnökkel, mindhiába. De a legutóbbi férfi és női Final Fourba bejutott BL-csapattal sem járt sokkal jobban: hiába kereste meg a csapatokat, hogy a véleményét kérdezze a dokumentumfilmben elhangzott vádakkal kapcsolatban.

Egy a nevét nem vállaló klubelnők válasza.

Hat klub egyáltalán nem válaszolt, kettő viszont igen. A spanyol Barcelona bejelentette, hogy nem kommentálja a film tartalmát, míg az FTC rövid írásos közleményt küldött.

„Klubként az FTC elkötelezett a fair play mellett, és minden rendelkezésre álló eszközzel küzd a sportág írott és íratlan szabályainak betartásáért. Klubunk úgy véli, hogy a pályán elért eredmények valós sportteljesítményt tükröznek, és felszólítja a versenyekért felelős szövetséget (EHF-et – a szerk.), hogy az ügyben szigorúan járjon el, ha ellenkező információi vannak.”

Amíg az EHF nem közli egyértelműen, hogyan látja az ügyet, és mit tesznek a gyanúsított játékvezetőkkel kapcsolatban, nem hiszem, hogy egyetlen kollégámat sem fog rávenni más klubokban, hogy nyilatkozzanak róla. menedzser az érintett klubtól.

Nem akarok hivatalos nyilatkozatot adni, amikor nem tudom, milyen következményekkel járhat ránk nézve a pályán vagy azon kívül. Nem akarom megkockáztatni, hogy valaki elégedetlen legyen velünk“– mondta egy nevét nem vállaló kézilabda klub vezetője.

Kapcsolódó tartalom: