KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Ez történt a dán labdarúgó bajnokság a 3F Superliga 5.fordulójában

Péntektől hétfő estig tartott a dán labdarugó bajnokság a 3F Superliga 5.fordulója, ahol a forduló mérkőzéseit több mint 51.000 néző tekintette meg! A bajnoki forduló mérkőzéseinek összefoglalójában 13 gól látható!

A 3F Superliga 5. fordulójának eredményei. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga 5. fordulójának eredményei. Fotó: Superliga.dk
SönderjyskE – FC Midtjylland 0-2 (0-1) 4037 néző

A mérkőzés 30. percétől emberelőnyben játszott a hazai csapat, de ennyi idő sem volt elég a jól és taktikusan játszó vendégek ellen. A legnagyobb helyeztek is kimaradtak, majd egy jól eltalált lövéssel az FCM fiatal játékosa, Viktor Lind beállította a végeredményt. Michael Boris csapata öt mérkőzés alatt szerzett egy gólt, ezért várhatóan hamarosan új csatárok érkezhetnek a csapathoz.

Viborg – Randers 1-2 (1-2) 5085 néző

Már az első félidőben kialakult a végeredmény, és ezzel a tavalyi dán kupagyőztes vezeti a 3F Superliga tabellát! A hazai csapat második félidőben nem tudta a legnagyobb helyzeteit sem gólra váltani. A vendégek jó előjelekkel készülhetnek az Európa Ligában a török sztárcsapat, a Galasataray ellen csütörtök este.

Bröndby – FC Nordsjaelland 0-1 (0-0) 18.009 néző

Salzburg elleni BL-selejtező előtt, a koronavírus miatt több játékost is nélkülözni kényszerülő hazai csapat egy jó formában lendülő FC Nordsjaellandot kellett volna legyőznie. Azt érdemes megjegyezni, hogy Dániában nem halasztanak el sosem bajnoki mérkőzést nemzetközi kupakötelezettség miatt, ez most talán jól jöhetett volna a Bröndbynek. A vendégek egy szép szabadrúgás variációból szerezték meg a három pontot.

Odense – Silkeborg 1-1 (1-0) 6489 néző

A hazai csapat szerint csak maguknak köszönhetik a pontvesztést, a statisztika szerint a vendégek 61% -os labdabirtoklása azért azt is mutatja egy pontra ismét jó volt a vendég Silkeborg, akik újoncként még veretlenek a 3F Superligában öt forduló után.

AGF – FC Koppenhága 1-3 (0-2) 13.100 néző

A vasárnap esti rangadón Daramy és a spanyol Pep Biel játéka jelentette a különbséget. Az előbbi a hírek szerint már Belgiumba tart, klub rekord összegért eladná az FCK, az utóbbi pedig megmutatja ismét miért is igazolták le 2019-ben a Zaragozától.

Vejle – Aalborg 0-1 (0-1) 4350 néző

Megérdemelt vendég győzelemmel zárult a hétfőn esti mérkőzés a 3F Superliga 5.fordulója. A Vejle rossz idénykezdete – 1 pont, öt forduló után – Carit Falch vezetőedző állásába került.

A 3F Superliga állása az 5. forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása az 5. forduló után. Fotó: Superliga.dk

Kiemelt kép : Superliga.dk3