INTERJÚKKÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Kézilabda BL.: Interjú az Elverum kézilabdázójával, Rasmus Boysennel.

Vasárnap késő délután a MOL-Pick Szeged férfi kézilabda csapata a norvég Elverummal mérkőzik meg a Bajnokok Ligájában. A skandináv csapat egyik olyan játékosával készítettünk interjút, aki igen érdekes hobbit űz amellett, hogy kézilabdázik is.

Rasmus Boysen a vendég csapat dán játékosát kérdeztük a rájuk váró BL-meccsről, majd a cikk végén bemutatjuk, miért is hívják őt Skandinávia legnagyobb kézilabda szakértőjének…

Mi az esélytelenek nyugalmával, az utolsó másodpercig küzdve veszünk részt a csoportmeccseken.

Rasmus Boysen (Elverum H.)
Rasmus Boysen fotó ehh.no

-A hétvégén egy igen nehéz feladat vár rátok. Mit gondolsz a MOL-Pick Szeged csapatáró?

Úgy gondolom, hogy az utóbbi években a Szeged igazi európai top csapattá fejlődött. Megvan minden lehetőségük arra, hogy odaérjenek a Final 4-ra. Remek közönségük van egy fantasztikus edzővel, és egy nagyon erős kerettel rendelkeznek.-mondta Boysen, a norvég bajnok csapat védekező specialistája.


– Mit vársz a mérkőzéstől?

Teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy egy rendkívül nehéz feladat vár ránk Magyarországon, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy szenzációt tudjunk okozni. Ahhoz, hogy ezt véghez vigyük, készen kell álljunk az elejétől kezdve, hiszen a hazai csapat minden fizikai erejét kihasználja majd ellenünk

Milyen eredménnyel lennél elégedett a mérkőzés után?

Számunkra a pályán mutatott teljesítményünk a fontos, és nem elsősorban az eredmény. Mi célunk az, hogy nehézzé tegyük a hazai csapat dolgát, de ha ők kollektívan rossz napot fognak ki (“off-day”), akkor mi meg tudjuk verni őket, és akkor elégedettek lehetünk majd a lefújás után.

-A csoportmérkőzések után hol szeretnéd látni a csapatodat?

Mi az esélytelenek nyugalmával az utolsó másodpercig küzdve veszünk részt a csoportmeccseken. A Celjével és a Zágrábbal kell küzdenünk azért, hogy a legjobb hatban legyünk, ez a célunk is.

-Kitört a kézilabda láz, amikor a PSG-t fogadtátok otthon. Több mint 12.000 néző előtt játszottatok, hogyan éltétek meg ezt a mérkőzést?

Ez a meccs, amire életünk végéig emlékezni fogunk. Fantasztikus élmény volt a pályán lenni. Egyúttal az a nap a norvég kézilabdázás nagy napja is volt.

Szurkoló és profi játékos is egyben

Rasmus a pályán szinte minden hétvégén próbálja megállítani támadásban a világ legjobbjait, akikről akár naponta írt vagy posztolt a közösségi oldalakon egy hírt, vagy esetleg egy “pletykát”. Dániában őt a sportág berkeiben egy mindent tudó kézilabda szakértőnek, egy igazi kis “okoskának” tartanak.

A reggel nála úgy kezdődik, hogy több mint 50 kézilabdás internetes oldal áttekint. Híreket oszt és ír meg a kézilabda világából, akár több nyelven is, a saját véleményével fűszerezve.

Igazán ritkaság az, hogy valaki ilyen szinten játszik és közben egy mindent tudó kézilabda-fan is. –említi a dán tv2 sport. Milyen egyszerre lenni szurkolónak és játékosnak is?

Nem tudom, hogy én vagyok-e az, aki a legtöbb információval rendelkezik a kézilabdázás világából, de azt tudom, hogy én fordítok a legtöbb időt erre.-mondta az interjúban a játékos, akinek több mint 100 kézilabdás meze van otthon a gyűjteményében. –Nem igazán foglalkozom ezzel, elsősorban profi kézilabdás vagyok, a többi emellett csak egy jó hobbi számomra.-mesélte Rasmus Boysen

Rasmus Boysen
Klubja: Elverum Handball
Posztja: Átlövő
26 éves
Magassága: 191 cm
Súly: 100 kg
Előző klubjai: Rindum SU, Skjern Håndbold, TM Tønder, Ribe-Esbjerg
Egy gyermek édesapja, barátnője Helena Løjborg (kézilabdás)

http://www.ehfcl.com/en/2019-20/men/matches/202011020102027/MOL-Pick_Szeged_vs_Elverum_Handball

kiemelt kép. Rasmus Boysen facebook fotó.

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!