KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

A Fradi BL-ellenfelénél született újjá a dán átlövő

Amióta klubot váltott tavaly nyáron, új lendületet kapott Kristina Jörgensen, a dánok Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes balátlövője.

Kristina Jörgensen egy sor kihívással nézett szembe, amikor külföldre a Metz csapatához igazolt. Fotó: Jean-Christophe Verhaegen / Ritzau Scanpix
Kristina Jörgensen egy sor kihívással nézett szembe, amikor külföldre a Metz csapatához igazolt. Fotó: Jean-Christophe Verhaegen / Ritzau Scanpix

A 25 éves játékos a Skanderborgban mutatkozott be 2016-ban, majd öt évet lehúzott Viborgban, onnan szerződtette a francia Metz. A döntés fenekestül felforgatta az életét, először meg kellett szoknia a francia bajnokságot, majd ahogy ez sikerült, folyamatosan javult a teljesítménye.

„Még mindig nem vagyok kész kézilabdázó, de azért váltottam, hogy megmérettessem magam” – mondta a dán Tv2-nek, hozzátéve, tényleg sikerült beilleszkednie abba a csapatba, amely tavaly október 16-a óta nem szenvedett vereséget.

„Nagyon jót tett a változás, mert folyamatosan tanulhatom önmagam. Egy olyan csapathoz csatlakoztam, ahol teljesen más mechanizmusok működnek, de nincs okom panaszra” – tette hozzá.

Elmondta, a francia ligában inkább az individualizmus és az agresszív védekezés jellemzi a játékot. Emiatt nem volt mindig könnyű a legjobbját nyújtania.

„Még mindig vannak dolgok, amikkel küzdök, és néha úgy érzem, hogy nem egészen tudom, mi történik a meccseken, de ez már csak így van.”

A válogatott csapattárs, Louise Burgaard sokat segített neki a beilleszkedésben, azt mondta, minél több időt töltenek együtt, annál szorosabbá válik a kapcsolatuk.

„Nagyon jó, ha ilyen jó barátod van a mindennapokban, akinek mindent elmondhatsz, amit gondolsz.”

Nagy álmok

A francia Metz egy nagy csapat, akik mindig az élmezőnyt célozzák meg. Kristina Jörgensen érzi azt a nyomást ami egy ilyen klubnál van.

A Metz egy olyan klub, amely a legjobbakkal is felveszi a versennyt. Egyelőre smmi panaszunk nem lehet a szezonunkra, és a klubban mindenki rendkívül profin dolgozik – mondta Kristina Jørgensen, aki ebben a szezonban eddig 15 meccsen 68 Bajnokok Ligája gólt szerzett (a Ferencvárosnak hat gólt lőtt)

Kapcsolódó tartalom: