KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Magnus Wislander szélütést kapott

Szélütést kapott a munkahelyén Magnus Wislander, a svédek legendás kézilabdázója, de sajtóhírek szerint a körülményekhez képest jól van.

A svéd válogatott játékos, Magnus Wislander kapura lő. Fotó: PATRICK KOVARIK


Az 55 éves sportembert szerdán szállították kórházba, de a svéd Aftonbladetnek már ő mesélte el a történteket.
Sokkolt az egész. Már indultam volna hazafelé, amikor hirtelen minden elsötétedett előttem. Először térdre estem, majd földre kerültem, és beszélni sem tudtam. Most jól vagyok, de a bal kezem és az ujjaim nem működnek jól. Bízom a javulásban, de erre semmi garancia” – mondta.
Wislander szerencséjére a rosszullétekor nem volt egyedül, így kollégái azonnal mentőt tudtak hívni hozzá.
Folyamatosan azon gondolkodtam, mi lesz velem. Hogy olyan magatehetetlenné válok, aki állandó gondozásra szorul, és soha többet nem tehetem azt, amit szeretnék?!” – mesélte.
Wislandert a szakírók 1999-ben a XX. század legjobb kézilabdázójának választották, a sportoló 1990-ben és 1999-ben világbajnok lett a svédekkel, van két vb-ezüstje és két vb-bronza is, négyszer nyert Európa-bajnoki címet, az olimpiákon azonban csak három ezüst jutott neki (1992, 1996, 20000).
A Kiel játékosaként hétszer nyert német bajnokságot, 1998-ban és 2002-ben KEK-et, míg a válogatottban abszolút csúcstartó, 384 mérkőzésen 1185 gólt szerzett.

forrás: aftonbladet.se

Fordítás. www.danisport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!