KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Jót tett a klubváltás Laugenak.

Rasmuss Lauge, aki a nyáron érkezett Flensburgból Veszprémbe, a dán tv2-nek nyilatkozott arról, hogy régen érkezett ilyen fitten és megújultan a válogatott összetartására.

Rasmus Lauge i Veszprém mezben Rui Silva (FC Porto ) mellett lő kapura. Fotó: Boglarka Bodnar / Ritzau Scanpix

“Hosszú idő után ez az első válogatott összetartás, amikor nem fáradtan érkeztem meg” -mondta Rasmuss Lauge a veszprémi csapat világklasszis játékosa, majd hozzátette, “az utazás és a meccsek száma is kevesebb“.

Jó érezni azt, hogy nem vagyok fáradt, ezért is nagy kedvvel érkeztem ide.

Rasmuss Lauge

A Bundeliga egy kemény sorozat, ami fizikailag nagyon igénybe veszi a játékosokat, ez már Laugén is látszódott, amikor a dán csapat edzőtáborába érkezett.

Korábban mindig fáradtan jöttem a válogatotthoz, mert a testem érezte azokat a meccseket, amiket játszottam Németországban. Ez most nincs így, remek érzés, itt lenni.

Eddig nagyon boldog vagyok attól, ahogyan alakulnak a dolgaim az új csapatomban. Ez valami mást most. Mind a sportban, mind a társadalomban új kapcsolatokat kell építenem, ami természetesen sok energiámat elveszi, de úgy tűnik ez viszonylag könnyen megy.nyilatkozta Lauge a dán tv2 sportnak.

Dánia férfi kézilabda válogatottja a Golden Liga keretében Franciaországgal mérkőzik meg Arhusban csütörtökön este. A mérkőzés győztese a Norvégia-Spanyolország győztesével játszik a Golden Liga kupájért Aalborgban szombaton délután.

A dánok szövetségi kapitánya, Nikolaj Jacobsen nem számíthat Mikkel Hansenre és Henrik Toft Hansenre, akiknek agyrázkódásuk van, Simon Haldnek pedig a térdszalagja szakadt el a hétvégén, ezért rá az EB-n sem számíthat a kapitány.

Forrás: https://sport.tv2.dk/haandbold/2019-10-21-klubskifte-har-givet-lauge-mere-overskud-til-landsholdet.

Fordítás : www.daniapsort.hu

kiemelt kép: Fotó: Bo Amstrup / Bo Amstrup / Ritzau Scanpixaf 

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!