KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Rasmus Lauge nem akart kihátrálni a veszprémi szerződésből

Pedig Ljubomir Vranjes menesztése után megtehette volna.

Rasmus Lauge kulcs szerepet töltött be januári Világbajnokságon. Most a dán játékos kilépett a konfort zónájából azzal, hogy a Veszprémbe igazolt. (Arhívfotó) (Fotó: henning Bagger © Scanpix)

Négy szezon után Rasmus Lauge Schmidt úgy döntött, elhagyja az SG Flensburg-Handewitt férfi kézilabdacsapatát, és két évre a Telekom Veszprémhez szerződik. Maga a tény már 2018 tavaszán eldőlt, a dánok olimpiai, világ- és Európa-bajnok irányító-átlövőjét még korábbi edzője, Ljubomir Vranjes vette rá a váltásra.
Hat hónappal később a svéd szakembert kirúgták, és akkor azt pletykálták, elképzelhető, hogy Rasmus Lauge is átértékeli, szüksége van-e egyáltalán arra, hogy a biztonságos Németországból távozzon.
Valóban volt lehetőségem arra, hogy Vranjes kirúgásakor kihátráljak a szerződésből. De nem akartam, volt bennem egy tisztán szakmai jellegű érdeklődés, hogy váltsak, és kipróbáljak valami teljesen új dolgot” – nyilatkozta a DR Sportennek.
A kispadon így egy ismerős arc helyett a spanyol válogatott korábbi játékosával, David Davisszal találkozott. „Davis nagyon kemény, de jó edző. És így könnyebb elfogadni a keménységét. Tudja, mit akar, sőt, itt mindannyian tudják, hogy mennyire hiányzik az az
átkozott Bajnokok Ligája-trófea”
– tette hozzá.
A Veszprém eddig 26-szoros magyar bajnoknak és 27-szeres Magyar Kupa-győztesnek mondhatja magát, ugyanakkor a négy Bajnokok Ligája-döntőjéből egyet sem tudott megnyerni.
Lauge segíteni akar, hogy ez a tendencia megváltozzon. „Itt kevés a nagy meccs, de jobban élvezem őket, mint a múltban. Flensburgban és Kielben volt szerdán, aztán szombaton, majd újra szerdán egy-egy rangadó, egy idő után már nem volt bennem semmi lámpaláz, csak mentem és játszottam. Most azt hiszem, megtanulhatom értékelni azokat a mérkőzéseket,
amelyek igazán fontosak”
– mondta.

A vele készült riport itt tekinthető meg: https://www.dr.dk/sporten/haandbold/lauge-kunne-kvitte-veszprem-men-tog-afsted-alligevel-ungarsk-eventyr-skal-faa

Forrás : DR Sporten, Kiemelt kép: Henning Bagger © Scanpix)

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!