KÉZILABDA

Megsérült a Veszprém dán klasszisa, René Toft Hansen

Màra biztossà vált, hogy Rene Toft nem játszik több meccset az VB-n, egy szakadás van az agyékánál, így számára végén ért a VB. 

Két kulcsemberét is elveszítheti a dán férfi kézilabda-válogatott a világbajnokság további részére: a veszprémi beállós, René Toft Hansen, illetve a Bjerringbro-Silkeborg jobbátlövője, Nikolaj Øris Nielsen is megsérült a Norvégia elleni utolsó csoportmérkőzésen.

A társházigazda 30-26-os győzelmet aratott csütörtök este, így hibátlan teljesítménnyel megnyerte a C csoportot, és a maximális négy pontról folytathatja a középdöntőben.

René Toft Hansen már ősszel is sérüléssel bajlódott, a Veszprém színeiben mindössze kilenc NB I-es mérkőzésen lépett csak pályára, azonban a vébére felépült, és a dán válogatott egyik legjobbja volt. A sérülése súlyos veszteség, hiszen Henrik Møllgaarddal kifejezetten erős kettőst alkotott a védelemben.

„René négy és fél mérkőzésen kiválóan játszott, nagyon bosszantó lesz számunkra, ha elveszítjük” – nyilatkozta Nikolaj Jacobsen szövetségi kapitány a csütörtöki mérkőzést követően. „Egyelőre még korai bármit is mondani, de nem tűnik rózsásnak a helyzet.”

A norvégok ellen megsérült Nikolaj Øris Nielsen is, a jobbátlövő nem is tudott pályára lépni a második félidőben, így szintén bizonytalan, számíthat-e még rá a szakvezetés.

„Majd meglátjuk, mi lesz. A második félidőben nem tudott játszani, ennél többet nem mondhatok” – tette hozzá Jacobsen.