KÉZILABDA

Hírek a magyarok ellen készülő dán válogatottról.

Henrik Toft minden gyakorlatot elvégzett pénteken így a dánok reményei szerint  játszani tud a mai mérkősésen.

Testvére Rene kiválásával egy világklasszis védő hiányzik a dán csapatból, nehéz lesz Őt pótolni, különösen egy olyan csapat ellen, mint a fizikailag erős magyar válogatott ellen, amelyben a nagy termetű beállós sok problémát tud okozni- nyilatkozta a dán tv2 szakértője Claus Møller Jacobsen

Morten Olsen és Nicolaj Markussen nem tudott aludni a norvégok legyőzése utáni éjszaka, így a kondi terembe mentek edzeni.

A két játékos nem sok szerepet kapott a mérkőzésen, így amikor visszatértek a szállásukra Morten Olsen a konditerembe invitálta Nicolaj Markussen-t.

– Mindent meg akarok tenni, hogy a legjobb formába legyek akkor, amikor a csapatnak szüksége lesz rám. Fizikailag jó formában kell legyek, így ezért mentem edzeni éjszaka és volt hajnal három is mire elaludtam.

-Nem kéne aludnia egy sportolónak éjszaka ?-tette fel a kérdést a dán tv2 újságírója.

-De igen. Mindegy mennyit játszottam a meccsen, az adrenalin dolgozik bennem, így kifejezetten nehéz ilyenkor elaludni. Nem azért mert előtte nem edzettem volna jól, inkább csak azért mert szükségét éreztem annak, hogy jót tenne most egyet erősíteni.

Morten Olsen az Instragramjára tett fel egy képet amint az éjszaka közepén az edzőteremben edz.

-Nem tudtam én sem elaludni, valamikor hajnal öt körül sikerült. Azért edzettem, mert nem játszottam, viszont a torna hosszú, és én formában akarok maradni. Remélhetőleg a döntőig menetelünk, és akkor mindenkinek jó formában kell lennie, így nekem is. Nem először voltam éjszaka edzeni, máskor is előfordult már.-mondta az irányító aki eddig nem sok szerepet kapott a kiválóan játszó Rasmus Lauge mögött, aki jövőre a Veszprémet erősíti majd.

A dánoknál  több sérülés is történt így Casper U. Mortensen, René Toft Hansen, Hans  Lindberg és Nikolaj Øris is kisebb nagyobb problémákkal küzdöttek a torna alatt. Nem beszélve a torna előtt sérült meg Niklas Kirkeløkke jobbátlövő akire fiatal kora ellenére nagy szerep hárult volna.

– A feszített program amiben vagyunk az nem normális, aki a döntőig menetel annak 20 nap alatt 10 mérkőzést kell játszania. Sok játékos jön olyan bajnokságból, ahol hétről-hétre nagy küzdelem folyik, illetve a bajnokok ligájában is játszani kell. Biztos vagyok benne, hogy ez az oka a sok sérülésének. Ezt jeleztük mi játékosok is, de eddig süket fülekre találtunk.-nyilatkozta Rasmus Lauge a dánok irányítója.

2021 január 1-től várható változás az IHF szerint a programban, ahol minden meccs után járna egy pihenőnap a játékosoknak.

Gudmundur Gudmundsson szerint, aki a dánokkal nyert olimpiát, most az izlandi válogatottat irányítja, a program nem jó és a játékosoknak is kemény, mert nekik 5 nap alatt 4 meccset kell játszani és a pihenőnapjukon pedig utazniuk is kell. De például a francia válogatott az Izland elleni meccs előtt két nap pihenőt fog kapni.-ez a nem fair -panaszkodott az izlandi kapitány.