KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Prosser Dániel végleg megragadna Dániában

Prosser Dániel kitűnően mutatkozott be a dán SönderjyskE csapatában, a jó teljesítményre pedig szükség is van a magyar játékostól, hiszen ezzel győzheti meg klubját, hogy aktiválja az opciós vételi jogot. Prosser számára a körülmények sem egyszerűek, hiszen még mindig egy hotelben lakik, nem érkeztek meg a bútorai, csak ezután költözhet majd be új lakásába barátnőjével.

Prosser Daniel három mérkőzésen lépett pályára eddig új csapatában a Sönderjyskében és mindegyik mérkőzésen gólt tudott szerezni. Fotó: Superliga.dk
Prosser Daniel három mérkőzésen lépett pályára eddig új csapatában a Sönderjyskében és mindegyik mérkőzésen gólt tudott szerezni. Fotó: Superliga.dk

A magyar fiatal rögtön az első meccsén betalált, csereként pályára lépve 40 másodpercre volt szüksége, hogy megszerezze első dániai gólját. Prosser már most nagy örömmel nyilatkozott, elmondta, szívesen maradna Dániában, bár 2023-ig szerződése van az MTK-val.

“Szeretnék ebben a szezonban segíteni a csapatnak a célok elérésében. Emellett szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, amellyel meggyőzhetem a klubot a folytatásról. Meglátjuk, mit hoz a jövő” – mondta Prosser Dániel a jv.dk-nak.

Michael Boris edző jól tudja, mit várhat Prossertől:

“Nagyon gyors játékos, aki emellett mindkét lábával tud lőni. Tény, néha kicsit önző, de ebben a pillanatban most erre van szükségünk. El kell kezdenünk gólokat lőni. Ő egy jó játékos ” – mondta Boris Prosseről.

Prosser napról napra jobban beilleszkedik a csapatba.

“Lehetőségem volt egy kicsit megismerni a társakat a válogatott szünetben, mind személyesen, mind pedig taktikailag is. Szeretem a német mentalitást, a kemény edzéseket, ahol folyamatosan fejlődhetünk, fizikálisan, taktikailag és mentálisan is. Jól jött nekem a váltás, hiszen Boris mesternél az MTK-ban is kezdő voltam, az új edző viszont a kék-fehéreknél más játékosokkal képzelte el a jövőt. Egyre jobban megismerem a ligát, a várost, az országot is, ebben segített nekem Vadócz Krisztián, aki korábban játszott Dániában, tőle érdeklődtem.”

Ismerem az edzőm elképzeléseit és tudom, mit akar a játékosoktól. Azt hiszem, ezért is vagyok itt, mert megértem az elképzeléseit. Ezért én be is akarom bizonyítani, hogy itt jó helyem van – mondta Prosser Dániel.

Edzője szerint fizikálisan még fejlődnie kell Prossernek, hiszen a dán bajnokság erős liga, ám látja benne az elhivatottságot és az akarást.

Ez egy másik liga, sok párharcot igénylő bajnokság. Fizikailag fel kell vennie a versenyt, ő nem egy 190 centiméter magas játékos. Gyors, de dolgoznia kell, hogy megerősödjön, ám szeret fejlődni, és dolgozik is érte rendesen. Magyarországon sok jó játékos van, és néha lehetőséget kell kapniuk arra, hogy külföldön játsszanak” – mondja Michael Boris, aki bízik abban, hogy Yannick Durand erőnléti edzővel való együttműködés a magyar játékos javára válik majd.

Hétfőn este, Odensében már kezdőként lépett pályára Prosser és bár csapata kikapott idegenben 2-1-re, de a gól ismét az ő nevéhez volt köthető!

Három mérkőzés, három gól, a formát tartani kell mert nehéz mérkőzések várnak rá a következő hetekben!

Kiemelt kép: Superliga.dk