KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Ez történt a dán labdarúgó-bajnokság a 3F Superliga 7.fordulójában

Péntektől vasárnap estig tartott a dán labdarúgó-bajnokság a 3F Superliga 7. fordulója, ahol a forduló mérkőzéseit több mint 44.000 néző tekintette meg! A bajnoki forduló mérkőzéseinek összefoglalójában 20 gól látható, benne Prosser Dániel találata is!

A 3F Superliga állása a 7. forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása a 7. forduló után. Fotó: Superliga.dk
Aalborg – FC Nordsjaelland 2-1 (1-1) 5419 néző

A forduló nyitómérkőzésén már a 15. mp-ben megszerezte a vezetést a vendégcsapat, majd akár nem sokkal később kettőre növelhette volna előnyét, de nem tette és az Aalborg köszönte szépen a lehetőséget. Kiegyenlített még az első félidőben majd, a második félidő elején be is állította a végeredményt!

Silkeborg – Randers FC 2-1 (2-0) 3098 néző

A Randers egy izgalmas, de verséggel végződött hétközi török EL-kupakalandból érkezett Silkeborgba. A fáradtság érezhető volt a rajtuk, így az eredmény talán nem is meglepő a Superliga újoncától.

Soenderjyske – Viborg 2-2 (1-1) 3517 néző

Vadócz Krisztián, Balogh Zoltán és Takács Ákos után újra magyar mezőnyjátékos lépett pályára a dán labdarúgó-bajnokságban! Prosser Dániel állt be a hazaiaknál a 65.percben és 40mp-múlva már az egész csapat a nyakába ugrott, ugyan is góljával kiegyenlített és pontot mentett csapata számára.

A mérkőzés után a klub oldalán nyilatkozott a magyar játékos.

Vejle – FC Koppenhága 0-4 (0-2) 8420 néző

Fővárosi fölény Vejlében! A vendégek magabiztos győzelmet arattak az új edzővel a kispadon debütáló Vejle ellen. Az FC Koppenhága a forduló nyertese is, hiszen a tabella élére álltak ezzel a győzelemmel.

Arhus – Odense 2-2 (2-1) 10.322 néző

Az Odesense az első és az utolsó perceben is betalált, de nem tudott háromponttal távozni Arhusból! A 19 éves svéd Erik Kahl két gólja csak a döntetlenre volt elég, így továbbra is győzelem nélkül az Arhus a Superligában!

Bröndby – FC Midtjylland 2-0 (0-0) 13.777 néző

Forduló zárómérkőzése hozta a rangadót, ahol a vendégek nagyobbnál-nagyobb helyzeteket hagytak ki az első félidőben. A Bröndby rendezte sorait a szünetben és ami a vendégeknek nem sikerült nekik igen, két gólt is szereztek és ezzel az idénybeli első bajnoki győzelmüket aratták.

A válogatott szünet miatt a 3F Superliga szeptember 10-én folytatódik újra.

Kiemelt kép: SoenderjykeE Fodbold