KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Ha ezt tenném, a játékosok nem harcolnának a klubért – Jesper Jensen nem kockáztatja a sérült játékosok felépülését

A Team Esbjerg vezetőedzője, Jesper Jensen szeretné, ha minden meccsen minden játékosa rendelkezésre állna, de ezt nem akarja mindenáron. Még akkor sem, ha ezek a mérkőzések rendkívül fontosak. A szombati bajnoki rájátszás első mérkőzésén az Ikast ellen mindössze 8 mezőnyjátékos állt a rendelkezésére.

Jesper Jensen: Fotó / Kiemelt kép Claus Fisker / Ritzau Scanpix
Jesper Jensen: Fotó / Kiemelt kép Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Természetesen mint minden edző ő is szeretné minél hamarabb viszont látni ezeket a játékosokat a csapatban – mondta Jepser Jensen még a mérkőzés előtt.

Ha csak megyünk, és mindent elszívunk a játékosoktól, és semmit sem adunk vissza, akkor nincs logó, amiért harcolni lehetne.”

Ha csak a klub igényeire gondolunk, akkor a játékosok nem akarnak majd hosszú távon itt maradni, és lényegében elveszítjük azt a kultúrát, amit hosszú évek alatt felépítettünk” – nyilatkozta Jesper Jensen a JydskeVestkystennek, majd kozzátette: “Megfelelően bánunk a játékosokkal, és figyelembe vesszük azt, ha valaki például sérüléssel küzd. Nem teszünk ilyet sem a dán, sem a norvég válogatottra való tekintettel. Alapvetően a saját klubunk érdekében tesszük. Ha azt akarjuk – márpedig azt akarjuk , hogy a játékosok a klub logójáért harcoljanak, akkor abban a logóban kell lennie valaminek. Ha csak megyünk, és leterheljük a játékosokat, akkor semmit sem adunk vissza, nincs logó, amiért harcolni lehetne.”

A legnagyobb álom
Nora Mörk Team Esbjerg Fotó Henning Berg / Ritzau Scanpix
Nora Mörk Team Esbjerg Fotó: Henning Berg / Ritzau Scanpix


Ezért figyelünk oda, és ezért találunk olyan fenntartható megoldásokat, amelyekkel mindenki együtt tud élni.

“Ha egy játékos legnagyobb álma, hogy kijusson az olimpiára, ezt nem szabad kioltanunk. Ezért olyan fontos, hogy minden fél között bizalom legyen. A játékosnak például hinnie kell abban, amit az egészségügyi személyzet mond – a bizalom pedig évek alatt, jó döntések meghozatalával épül ki.”

Jesper Jensen úgy véli, hogy ostobaság és nagyon rövidlátó lenne félig sérült játékosokat a csapatkeretben hagyni egy mérkőzésre, még akkor is, ha az rendkívül fontos.

“Ez hosszú távon sok mindent tönkretehet, és úgy látom, hogy ennek legalább két következménye lehet. A jó játékosok esetleg nem akarják meghosszabbítani a szerződésüket, és szerintem az új potenciális játékosokat is meggátolhatja abban, hogy elfogadják a szerződést. Ezért próbálunk mindig minden döntést alaposan átgondolni, bár ez mindig egy kényes egyensúly” – hangsúlyozta Jesper Jensen.

Kapcsolódó Tartalom: