KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Történelmi megállapodást kötött a dán futballszövetség

Jelentős együttműködést kötött egymással a Dán Labdarúgó Szövetség (DBU) és az ország legnagyobb élelmiszerbolt-hálózata, a Salling Group. A megállapodás többmilliós összegről szól (a pontos számadatot nem hozták nyilvánosságra), és 2024-től 2029-ig szól.

A megállapodás mind a női, mind a férfi válogatottra vonatkozik. Fotó: Dán Labdarúgó Szövetség /  TV 2 Spor
A megállapodás mind a női, mind a férfi válogatottra vonatkozik. Fotó: Dán Labdarúgó Szövetség / TV 2 Spor

„Az ország legnagyobb élelmiszerbolt-csoportja és a DBU közötti új partnerség az egyenlőséget, a jobb közérzetet és az oktatást helyezi pályára egy történelmi megállapodás keretében a nemzeti csapatok, az alulról szerveződő szervezetek és a gyermekek futballiskolái között” – írta közleményében a szövetség.

A megállapodás az U16-tól a felnőtt válogatottakig mindenre vonatkozik, az összeg kapcsán pedig rekorddöntést emlegetnek.

Mi a DBU és Salling célja?

Egyenlőség és esélyegyenlőség – különféle projekteken keresztül a felek növelik a dán futball és a Salling Groups szervezetének sokszínűségét.

Fizikai és lelki egészség és jólét – egészségesebbé és lelkileg erősebbé akarjuk tenni a dánokat – mind a dán futballban, mind a boltokban és a dán otthonokban.

Toborzás és képzés – a DBU és a Salling Group egyaránt meg akarja erősíteni a szervezést az edzőktől és a játékvezetőktől a bolti kollégákig és a jövőbeli vezetőkig” – írta a dán szövetség.

“Az ország egyik legnagyobb munkahelyeként, amelynek üzletei Dániában mindenütt megtalálhatók, hatalmas a jelenlétünk, hiszen naponta több mint egymillió dán jár üzleteinkben, ami egyedülálló lehetőséget biztosít számunkra, hogy jelenlétünkkel befolyásoljuk és napi feladatainkat. Ezért vagyunk büszkék arra, hogy a Salling Groupnál közös nevezőre jutottunk a DBU-val egy olyan ambiciózus partnerségben, amely új mércét állít fel azzal kapcsolatban, hogy a DBU-val együtt hogyan tudunk hozzájárulni ahhoz, hogy a dánok minden napjaikat jobbá tegyük, különös tekintettel a közös fókuszpontjainkra, területeinkre.” – mondta  Anders Hagh a Salling Grouptól.

Kapcsolódó tartalom: