KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

A szurkolóknak fogalmuk sincs, ki vagyok – mondja a sikeres dán edző

Kívülről nézve nem Keld Bordinggaardnak köszönhető a Bayer Leverkusen kivételes szezonja – még a klub szurkolói sem tudják, kiről van szó –, de az edzői pozícióban ő segítette a német klubot az európai labdarúgás élvonalába vezetni.

Keld Bordinggard és a Bayer Leverkusen sportigazgatója Simon Rolfes Fotó: bayern04.de
Keld Bordinggard és a Bayer Leverkusen sportigazgatója Simon Rolfes Fotó: bayern04.de

“Varázslatos. Ez az évad teljesen elképesztő” – mondta Bordinggaard.

A dán TV2 Sport meglátogatta Keld Bordinggaardot Leverkusenben, és tíz állítást kérdezett tőle saját és a klub sikeréről.

 1. számú állítás: Ha találok tíz véletlenszerű Leverkusen rajongót, egyikük sem tudja, ki vagy, vagy mit csinálsz?

De mit csinál Bordinggaard a Bayer Leverkusennél?

“2018-ban kezdődött az egész, ekkor ültem le először Simon Rolfesszal (a klub sportigazgatója – a szerk.). Kidolgoztunk egy játékstílust és nagyon világos elveket. Kiválasztottunk egy edzési módszertant is. Az volt a projektem, hogyan növeljük a klub versenyképességét.

 1. számú állítás: Tökéletesen megfelel neked, hogy nem te vagy a reflektorfényben.

” Igazad van, teljesen elégedett vagyok ezzel. Amióta abbahagytam a focit, mindig is az volt a törekvésem, hogy a dolgokat folyamatosan fejlesszem.”

 1. állítás: Te voltál az első ember, aki Xabi Alonsóra mutatott, hogy ő lehet a Leverkusen számára tökéletes edző.

“Egy kisebb csoportban dolgozunk és igen én volt az első itt, akinél ő minden kritériumnak megfelelt”

 1. állítás: Te magad is megdöbbentél, hogy így alakult a szezon

“Nem vagyok annyira meglepve, de természetesen ezt nem tervezhettük. Viszont mindaz, amit az elmúlt szezonban láttunk, amikor a 17. helyről a 6. helyig jutottunk, arra utalt, hogy a mindennapi munkával még messzebbre juthatunk.

 1. számú állítás: Nagyobb az érdeklődés irántad, a Leverkusennél is nagyobb kluboktól kaptál ajánlatokat

“Valóban felfigyeltek arra, amit Leverkusenben csinálunk. Az emberek nem értik, hogy a fenébe lehet ilyen szezont teljesíteni. Nem tolom magam előre, a háttérben dolgozom, de valóban felfigyeltek rám is. Azt mondom, amit Xabi Alonso is, még egy évig biztosan maradok.

 1. állítás: A Leverkusen egyszeri csoda, nem tudja megtartani pozícióját Németország a következő szezonban

“Láttatok erre utaló jeleket ebben a szezonban? Meg tudjuk tartani az edzői stábot és a keret nagy részét, így nincs ok arra, hogy jövőre ne teljesítsünk így. Egyértelmű, hogy a Bayern és a Dortmund le akar majd bennünket taszítani a trónról. Meg kell néznünk, hogy tudunk-e erre reagálni. Szerintem igen.”

 1. számú állítás: Lehetetlen lesz megtartani olyan nagy sztárokat, mint Jeremie Frimpong, Florian Wirtz és Jonathan Tah, amikor megnyílik az átigazolási időszak

“Lehet, hogy ez kihívás lesz. Van azonban egy csapatunk, amely fejlődik, és vannak olyan kaliberű játékosaink, akik korábban azt hitték, hogy a Premier League-be vagy a La Ligába mennek, hogy fejlődjenek, de érzik, hogy az edzői stáb miatt nap mint nap megkapják ezt. Úgy gondolom, ezt egy profi labdarúgó értékeli. Az az érzésem, hogy sokan közülük legalább egy évet szeretnének a Bajnokok Ligájában játszani.”

 1. állítás: Ez a szezon fele-fele mértékben a szerencse és a taktika eredménye
 1. állítás: A Bayer Leverkusen veretlenül és három címmel zárja a szezont
 1. állítás: Már készen is van a stratégia a következő szezonra

Kapcsolódó tartalom: