KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Közel a válság a norvég kézilabda-válogatottnál?

Több éven keresztül Magnus Abelvik Rød, Kent Robin Tønnessen, Eivind Tangen és Harald Reinkind szerepelt a norvég férfi kézilabda-válogatott jobbátlövő posztján. A norvégok most extrém nehéz szituációba kerültek a sok sérült miatt ezen a poszton.

A norvég férfi kézilabda-válogatott jobbátlövői: Harald Reinkind, Eivind Tangen, Kent Robin Tønnessen és Magnus Abelvik Rød. Fotó / Kiemelt kép TV2.no
A norvég férfi kézilabda-válogatott jobbátlövői: Harald Reinkind, Eivind Tangen, Kent Robin Tønnessen és Magnus Abelvik Rød. Fotó / Kiemelt kép TV2.no

A jobbátlövő poszt sokszor kellemes gondja volt a kapitánynak.

Ezt nem látjuk akkora problémának, nincs válság” – mondta a szakember a norvég TV2-nek.

A TV2 kézilabda-szakértője azonban ezzel nem egészen ért egyet.

“Ha ez most még nemválság, akkor ez a helyzet hamarosan közel lehet ehhez”– vélekedett Bent Svele.

A debütáns nagy álma

Az Elverum játékosát, Magnus Søndenåt közvetlenül egy felkészülési mérkőzés előtt hívták be. A 32 éves játékos 2016 júniusában debütált a norvég kézilabdás fiúknál, és 13 nemzetközi meccse van az A-válogatottban. A kézilabdázó 2018 októberében játszott utoljára nemzetközi mérkőzést.

“Eltelt néhány év, így nem számítottam a telefonra. Történt egy s más több játékostársammal, még jó, hogy vannak, akik beugorhatnak ilyen helyzetben” –fogalmazott Søndenå mosolyogva.

A magyar férfi kézilabda-válogatott csoport ellenfele a héten összetartáson van Norvégiában és a Golden League sorozat keretében mérkőzéseket játszik.

05.09: Norvégia – Horvátország 32-26

05.11: Norvégia – Dánia

0512: Norvégia – Argentína

Kapcsolódó tartalom: