KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Ez történt a 3F Superliga 2.fordulójában

Péntektől hétfő estig tartott a 3F Superliga 2. fordulója. A hat mérkőzésen 17 gólt láthatott a stadionokba kilátogatott 50.020 (átlagban 8.336) néző. Még mindig százszázalékos a feljutó Horsens. Az FCN a tabella élén, az FC Midtjylland pedig még nem tudott mérkőzést nyerni.

A 3F Superliga 2. fordulójának csapata. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga 2. fordulójának csapata. Fotó: Superliga.dk
FC Midtjylland – Silkeborg IF 1-3 (6912 néző)

A nyitóforduló után ismét odahaza szerepelhetett Bo Henriksen alakulata. Akiknek fontos lett volna a siker, s ennek megfelelően is kezdtek. A helyzetek megvoltak, de a gólt a vendégek szerezték, Nicolai Vallys révén, amit a partjelző lesnek ítélt, de a VAR felülbírálta. A még inkább fokozódó nyomás eredménye lett a hazatérő Anders Dreyer egyenlítő találat, de erre azonnal volt válasza az előző idény bronzérmesének, ugyanis előbb Anders Klynge, majd a legutóbbi szezon gólkirálya, Nicklas Helenius vette be a hazai kaput. A végjáték már pontosan úgy alakult, ahogy Kent Nielsenék eltervezték, akik így az első körös nagy pontmentés után most hármat zsebeltek be és továbbra is veretlenek a szezonban.

Aarhus GF – Viborg FF 3-1 (10036 néző)

A vereséggel rajtoló Uwe Rösler csapata szép hazai bemutatkozásra vágyott, aminek meg is adták a módját, mert a német szakember, mintha vért itatott volna fiaival a találkozó előtt. A kilencedik percben Sigurd Haugen gólja jelentette a vezetést, de ez már a harmadik komoly lehetősége volt a hazaiaknak ekkor. Az éledező vendégek kicsit kézbe vették az irányítást, akadtak is apróbb esélyek előttük, de nem változott az állás a szünetig. Jacob Friis már a félidőben változtatott, majd jöttek újabb cserék, de ez csak egy második hazai gólt hozott magával. Mads Emil Madsen használta ki a vendég kapu előtti kavarodást. A szépítésre várni kellett majd negyedórát, de Tobias Bech ezúttal is eredményes volt, ám a reménykeltő találatára pillanatokkal később Patrick Mortensen válaszolt, visszaállítva a két gólos különbséget és eldöntve a három pont sorsát.

Randers FC – Odense BK 2-2 (4004 néző)

Nagy reményekkel futott neki az első hazai találkozónak Thomas Thomasberg legénysége. Az első fordulós pontmentés után, most esélyesként fogadhatták a vereséggel indító odenseieket. Azonban a kiegyenlített kezdés után előbb Bashkim Kadrii hűtötte le a kedélyeket, majd Charly Horneman találatánál meg is fagyott a levegő a Cepheus Parkban, hiszen a szünetre két gólos volt a vendégek előnye, ráadásul mindezt úgy, hogy háromszor vették célba a kaput. A hazaiak nem kapkodtak, cserék is csak negyedóra eltelte után jöttek, de akkor három is egyszerre és ez meg is hozta a várt fordulatot. A megannyi helyzet után előbb a frissen beállt Marvin Egho szépített, majd percekkel később egy cserék által összehozott góllal az egyenlítés is meg lett. Edgar Babayan készítette elő a 18 éves Filip Bundgaard találatát. A végén Andreas Alm annak is örülhetett, hogy csapata első pontját elkönyvelhette a szezonban.

Bröndby IF – FC Nordsjaelland 1-3 (17001 néző)

Egy csütörtöki lengyelországi szereplés után két három pontos együttes összecsapását várhatta a házigazdaként Niels Frederiksen csapata, akiknek némi tartalékolással is számolni kellett a nemzetközi porond okán. Azonban a vendégek már a harmadik percben megszerezték a vezetést. Egy gyors akció végén Ernest Nuamah volt eredményes közvetlen közelről. Szünetig nem sok impulzus érte a nézőket, mert bár helyzetecskék akadtak, de kaput csak egyszer találtak a felek. A fordulás után jött néhány komolyabb lehetőség is, majd egy tizenegyes a hazaiaknak, amit Josip Radošević értékesített, kiegyenlítve az állást. Ezt követően jöttek is a cserék, ami kicsit már az EKL-visszavágónak szóltak, de ez a végzete lett a 2020-as bajnoknak, ugyanis előbb Andreas Schjelderup, majd a padról beszálló Benjamin Nygren is beköszönt és gyorsan lezárták a meccset. A sikerrel Flemming Pedersen fiai az élre ugrottak, s úgy mehettek haza, hogy kettőből kettőt kipipáltak idegenben.  

Aalborg BK – FC Köbenhavn 1-3 (9385 néző)

Nullapontos csapatok összecsapásán az azonnali helyes útra való visszatérés reménye volt a tét, amit talán inkább a vendégek érezhettek magukhoz közelebb, hiszen mégiscsak a címvédő látogatott a Portland Parkba. Azonban Lars Friis nagyon komolyan gondolta, hogy odahaza képesek lehetnek elkapni a fővárosi gárdát és a tapogatozó időszak után több komoly helyzetet is kialakítottak a hazaiak, de gólt nem tudtak szerezni. Ez a közhellyel felérő mondásnak megfelelően meg is bosszulta magát, mert a félidő ráadásában elkezdődött a Viktor Claesson-show. A svéd bevette először a hazai kaput, majd a lassan csordogáló második játékrész közepén ismét ő volt eredményes. Erre Allan Sousa révén volt válasza az aalborgiaknak, de végül a svéd válogatott ismét megjött és most előkészített egy kontra végén, amit Ísak Bergmann Jóhannesson váltott gólra a hosszabbításban, így bebiztosítva Jess Thorup fainak első sikerét a szezonban.

AC Horsens – Lyngby BK 1-0 (2682 néző)

A 3F Superliga 2.fordulójának zárásaképpen hétfőn a két újonc nézett farkasszemet. Jens Berthel Askou együttese a bajnok otthonából elhozott három ponttal a birtokában olyan mértékű önbizalommal volt felvértezve, ami szinte sugárzott a játékosokból. A védelem stabilitása ezúttal is elképesztő volt, akárcsak a fővárosban. Ismét korán megszerezték a vezetést, ezúttal Anders Jacobsen volt eredményes. Majd ezt követően lezárták az utat Matej Delač kapuja felé, akinek csak egyetlen védést kellett bemutasson. A második játékrészre hatalmas lett a vendég nyomás, de a hazai kaput inkább csak körbe lövöldözték, ami oda vezetett, hogy Freyr Alexandersson gárdája maradt egy pontos két kört követően és ismét elbuktak a riválissal szemben. 

A 3F Superliga állása a 2.forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása a 2.forduló után. Fotó: Superliga.dk