KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: megszerezheti első pontjait a címvédő

Péntek este kezdődik a 3F Superliga második fordulója. Három csapat a hétközi kupaküzdelmekből érkezik a hétvégi fordulóra, ahol a dániai rekordmeleg napokkal is számolniuk kell a csapatoknak. Az első forduló nézőszám csúcsot hozott, ennyien még sosem látták a stadionokban a dán labdarúgó-bajnokság nyitófordulóját. Minden bizonnyal az újabb forduló is szép nézőszámokat hozhat a hétvégén!

A 3F Superliga első fordulója nézőszám csúcsott hozott. Fotó/Kiemelt kép: Superliga.dk
A 3F Superliga első fordulója nézőszám csúcsott hozott. Fotó/Kiemelt kép: Superliga.dk

Péntek 19:00

FC Midtjylland – Silkeborg IF

Döntetlen a szezonnyitót, döntetlen a nemzetközi porondon, ráadásul mindkettő hazai pályán. Akár idény eleji formának, akár másnak nevezzük, az elmúlt idény ezüstérmese nem lehet túl vidám és ezúttal sem vár rájuk könnyű feladat.

Az előző fordulóban kétgólos hátrányból megmentett egy pont egész jó alapot szolgáltathat Kent Nielsen tanítványainak. A gólkirály azonnal egy duplával kezdett bizonyítva jó formáját és ez most is sokat számíthat, mert egy pont is már siker lenne számukra idegenben.

A közös múlt alapján ez simán Bo Henriksen csapatának kellene a sikere legyen, mert a hazaiak zsinórban nyolcszor nyertek ebben a párosításban, sőt odahaza 2012 óta pontot sem veszítettek.

Tipp: X

Vasárnap 14:00

Aarhus GF – Viborg FF

Egy küzdelmes meccsen végül kikapott idegenben Uwe Rösler alakulata. Most jön a hazai bemutatkozás, amikor az előző pocsék idény után meg lehet mutatni, hogy a frissen kinevezett német edző valóban meg tudott honosítani egy más szellemiséget.

Noha a nyitófordulóban nyerni tudott a „zöld sereg”, hétközben bemutatkozhattak a nemzetközi porondon és bizony ez a gárda aligha néz ki úgy, mint ami kész van a kettős terhelésre. A keret nem épp a legbővebb és néhol a minőség is kérdéses, így erősen megkérdőjelezhető, hogy mire lesz ez elég, ha sokáig tart az európai kaland.

Ugyan az előző szezon során csak egy pontot szerzett ebben a párosításban az AGF. Most könnyen elkaphatják Jacob Friis legénységét, mert a sok utazás és a sűrű menetrend nagyon nem kedvez a vendégeknek.

Tipp: 1

Vasárnap 14:00

Randers FC – Odense BK

Egy nagyszerű teljesítménnyel elért pontszerzés egy bajnokesélyes otthonában nevezhető kiváló kezdésnek, s erre lehet építeni. Főleg akkor, ha egy olyan csapat érkezik vendégségbe, akik ellen jól megy a hazaiaknak.

Márpedig Andreas Alm fiai odahaza kaptak ki nagyon simán az első fordulóban. Pedig sikert vártak tőlük, de sem a forma, sem a csapat összeszokottsága – a kis apróságokban megmutatkozva – nem igazán jelentkezett.

A hazai bemutatkozást győzelmi reményekkel várhatja Thomas Thomasberg együttese, s szerintünk otthon is fogják tartani mindhárom pontot.

Tipp: 1

Vasárnap 16:00

Bröndby IF – Nordsjaelland FC

Két, egyaránt győzelemmel rajtoló csapat összecsapására kerül sor. A házigazdáknak a nemzetközi porond jelentette kettős terhelés jelenthet kisebb hátrányt, mert egy lengyelországi túra után nem sokkal máris ismét komoly kihívás vár rájuk.

A vendégségbe érkező Flemming Pedersen legénysége a nyitókörben kisebb meglepetésre tudott könnyed sikert aratni és most is egy meglepetésben reménykednek, mert a papírforma alapján nem sok babérra számíthatnak.

A két gárda múltjában eléggé nagy a fölény Niels Frederiksenék javára. Főleg hazai környezetben, de a legutóbbi találkozásuk során egy ötéves negatív szériát zártak le a „tigrisek” és vitték el mindhárom pontot a 2021-es bajnok otthonából. Most egy pont is már szép eredmény lenne tőlük, s nem is lepne meg talán annyira senkit sem.

Tipp: X

Vasárnap 18:00

Aalborg BK – FC Köbenhavn

A vereséggel kezdők rangadóján nem épp szép emlékeket idéző ellenfél látogat Aalborgba, hisz Lars Friis együttese abszolút nem tud mit kezdeni a fővárosi rekordbajnokkal hosszú ideje. Ezen persze az sem segít, hogy nagyon rosszul festettek a nyitófordulóban, főleg a támadójátékuk, mert bár helyzetek úgy ahogy adódtak előttük, de ezeket sorra elpazarolták, s csak egy pontrúgás utáni találat került a nevük mellé, de az nem ért pontot.

A bajnok odahaza kapott ki egy újonctól. Ami minden csak nem ideális kezdés, így most kényszerhelyzetben van a koppenhágai alakulat. Nekik is nagyon fontos lenne a három pont, mielőtt becsatlakoznak a nemzetközi porond küzdelmeibe. A helyzetkihasználáson náluk is sokat kell javítani, de itt annyival jobbnak és mélyebbnek néz ki a játékosállomány, hogy hihetőbb, hogy ez már mostanra sikerül.

A Jess Thorup irányította fővárosi alakulatnak évek óta jól megy az aalborgi kirándulás során, most pedig megmutathatják a fiatalok, hogy bírják a rájuk nehezedő nyomást.

Tipp: 2

Hétfő 17:00

AC Horsens – Lyngby BK

A forduló záró találkozóján a két újonc feszül egymásnak. A hazai sárga-feketék a címvédő otthonából hozták el a három pontot és most szeretnék megduplázni ezt. Minél előbb szeretnék megszerezni azt a bizonyos pontmennyiséget, amiről úgy gondolják, hogy a bennmaradás záloga.

Freyr Alexandersson tavaly nyári kinevezése óta négyből csak egyszer tudtak nyerni az ACH ellen, de akkor azt idegenben hozták össze, s most is ez lesz a felállás. Ami biztos, hogy még egyszer két gólos előnyt nem szórakozhatnak el, mert most nem férne bele újabb elszórakozott két pont a közvetlen rivális ellen, bár, ha másképp jön össze egy döntetlen az nem lenne rossz részükről.

A védekezésüket látva egyértelműen favorit Jens Berthel Askou csapata, akiknek hazai pályán minél több rivális kell két vállra fektetni, de ehhez kell, hogy a kínálkozó lehetőségeket gólra váltsák.

Tipp: 1

Kapcsolódó tartalom: