KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Ez történt a 3F Superliga nyitófordulójában

Péntektől hétfő estig tartott a 3F Superliga első fordulója. A hat mérkőzésen 13 gólt láthatott a stadionokba kilátogatott 61.890 (átlagban 10.315) néző. A nyitóforduló meglepetésekkel kezdődött a feljutók megmutatták érdemes lesz őket komolyan venni!

A Bröndby győzelemmel kezdte a 3F Superliga 2022-23-as idényét. Fotó: Superliga.dk
A Bröndby győzelemmel kezdte a 3F Superliga 2022-23-as idényét. Fotó: Superliga.dk

Tippajánlónkkal nyitottuk meg a dán labdarúgó-bajnokságot a 3F Superligát és már az első fordulóban kiderült ebben az idényben is nehéz dolgunk lesz, mert a Superliga már csak ilyen.

Meglepetésekkel teli ez az idei „szezon eleji forma”

FC Midtjylland – Randers FC 1-1 (7.359 néző)

A legutóbbi idény ezüstérmese egy egész kiegyenlített első játékrészt követően a fordulás után magasabb fokozatba kapcsolt és egy szépen felépített támadás végén Gustav Isaksen a legjobb ütemben érkezett, hogy megszerezze a vezetést. Miközben a vendégek kapuja nyomás alatt maradt és Patrik Carlgren nagy bravúrok árán tartotta az egy gólos hátrányt, jött a semmiből egy szabadrúgás, aminek a kavarodása végén Adam Andersson vette be a hazai kaput. A „farkasok” nyomása nőtt, ám a svéd kapus eszén már nem tudtak túljárni, aki így a pontszerzés hőse lett.

Lyngby BK – Silkeborg IF 2-2 (3.871 néző)

Nem indult jól az újonc visszatérése az élvonalba, mert valamivel több mint fél órát követően a csapatkapitányt, aki ráadásul a védelem vezére is, elveszítették egy sérülés okán, de a helyére beálló Kristian Riis előbb egy sárga lapot, majd egy gólt jegyeztetett fel a neve mellé megdobbantva a hazai szurkolók szívét, akik nagyban segítették a komoly nyomás alatt lévő kedvenceket. A második félidő elején aztán robbant a bomba, mert tizenegyest kaptak a hazaiak, amit Mathias Kristensen értékesített is, megduplázva az előnyüket. A folytatás azonban az előző szezon gólkirályáról szólt, aki megmutatta, hogy idén is ő akarja magának a koronát. Nicklas Helenius előbb a boxon belül kapott üresen labdát és könnyedén szépített, majd a szélről érkező beadást csúsztatta a hosszú sarokba kiegyenlítve azzal.

Viborg FF – AaB 2-1 (4.681 néző)

Ugyan a vendégek kezdtek jobban, de az idő előrehaladtával már a zöldmezesek kerültek fölénybe, amit előbb egy zúgó kapufa jelzett, majd a szünet előtt nem sokkal Mads Lauritsen fejesgólja is. A második játékrészben kiegyenlítettebb volt a csata, de így is a hazaiak veszélyeztettek többet, gól mégis Anders Hagelskjaer révén a vendégek szereztek egy szép átlövésből. Azonban maradt még izgalom az utolsó percekre is. A fellelkesülő vörösök gyatra letámadását átjátszva Tobias Bech egyéni villanása eldöntötte a három pontot a házigazdák javára, amin az sem tudott rontani, hogy Lauritsen a kiállítás sorsára jutott, mert a szabálytalansága révén megítélt büntetőt Iver Fossum nem tudta értékesíteni.

FC Köbenhavn – AC Horsens 0-1 (22.184 néző)

Bajnokok csatájára került sor a Parken Stadionba, ahol kimagasló nézőszám előtt történt meg az, amire senki nem számított. A kezdeti kissé tapogatózó időszakot egy végül meg nem adott vendég gól rúgta fel, ami aztán az oroszlán bajszának megrángatásával ért fel. A hazai nyomás azonnal magasabb szintre lépett, azonban a sárga-feketék jól megszervezett védekezése és az olykor bravúrokat is bemutató Matej Delač tartotta a gól nélküli döntetlent, amihez a VAR is kellett, mert ahogy a vendégek találatát, úgy a házigazdákét is egy lesen tartózkodó „zavaró” játékos miatt vonták vissza. Fordulás után sem változott sokat a játék képe, csupán megszületett az első és végül egyetlen érvényes gólja a mérkőzésnek, melyet a vendégek szereztek Lubambo Musonda révén. A másodosztály bajnoka a feljutás után is szárnyal és elvitte a három pontot Koppenhágából.

Brøndby IF – Aarhus GF 1-0 (17.022)

A csodálatos hangulat közepette nagyon komolyan bekezdett a hazai együttes, amely leuralta az első játékrészt, bár előnybe nem tudott kerülni. Szünet után sem volt megállás, nagyobbnál nagyobb helyzetek maradtak ki, de az eredmény nem változott. Aztán jött a fordulat, mert mintha kifogyott volna a tank a sárga-kékekből, és átvették a kezdeményezést a vendégek, de ez végül az ő vesztüket okozta, mert Anis Ben Slimane megpattanó lövése utat talált a kapujukba. Ez a szerencsés gól végül eldöntötte a három pont sorsát, így a hazai szurkolók joggal ünnepelhették a kedvenceket a hármas sípszó után.

Odense – FC Nordsjaelland 0-2 (6.773)

A szezon előtt több szakértő is az Odense csapatát tartotta a bajnokság meglepetés csapatának, egy “feketelónak” titulálták a kék-fehér csíkosokat. Ehhez képest a bajnoki rajt harmadik percében már hátrányba kerültek. A FC Nordsjaelland 19 éves ghánai csatára Ernest Nuamah csapott le egy rossz hátra passzra, amit értékesített is a mérkőzés elején. A hazaicsapat csak mezőnyfölényt tudott kialakítani, a vendégek veszélyesen kontráztak. A mérkőzés végén a 18 éves norvég Andreas Schjelderup közvetlen a közelről állította be a mérkőzés végeredményét.