KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBBUTÁNPÓTLÁS

A 3F Superliga fiataljai, akiktől idén kiugró teljesítmény várható  

A 3F Superliga kedvelői jól ismerhetik azokat a neveket, mint Erik Szvijatcsenko, Rasmus Falk vagy épp Nicklas Helenius. De kik lesznek azok, akik idén felnőnek hozzájuk? A Tipsbladet az idei Superliga szezonra összeállított egy tíz fiatal játékosból álló listát, akiktől kiugró teljesítmény várható, lássuk kik is ők:

A 3F Superliga egyik legnagyobb tehetsége az izlandi Hakon Arnar Haraldsson. Fotó/Kiemelt kép: fck.dk
A 3F Superliga egyik legnagyobb tehetsége az izlandi Hakon Arnar Haraldsson. Fotó/Kiemelt kép: fck.dk
A legjobb tíz fiatal
Hákon Arnar Haraldsson (19 év, Támadó, FC København)

Már az előző idény végén, a sorsdöntő mérkőzéseken is láthattuk, hogy hatalmas potenciállal rendelkezik, csak idő kérdése, hogy a fiatal izlandi játékos mikor igazolja tehetségét nagyobb mintán is. Haraldson számára ez egy nagyon jó szezon lehet ismerve a koppenhágai merészséget, ahogy Jess Thorup esélyt ad a fiatal labdarúgóknak.

Mathias Kvistgaarden (20 év, Támadó, Brøndby IF)
Mathias Kvistgaarden (20 év, Támadó, Brøndby IF) Fotó: Bröndby.com
Mathias Kvistgaarden (20 év, Támadó, Brøndby IF) Fotó: Bröndby.com

Egy újabb olyan jelölt, aki már az előző szezon során is mutatott ezt-azt, de akár az idei házi gólkirály is lehet belőle, ha ott folytatja, ahol tavasszal abbahagyta. Kiváló a hozzáállása és a munkamorálja, ami nagyban hozzájárul, hogy már ilyen fiatalon a szurkolók egyik kedvence. Niels Frederiksen idén még inkább kiaknázhatja a tudását, ha kész lesz rá építeni a támadásokat.

Ernest Nuamah (18 év, Támadó, FC Nordsjaelland)

Minden szezonban feltűnik egy – egy tehetséges játékos az FC Nordsjaelland csapatában. Ebben az évben a ghánai Ernest Nuamah tűnik a legígéretesebbnek. Flemming Pedersen vezetőedző nagyon kedveli a játékát. Mi is kiváncsian várjuk, hogyan teljesít ebben a szezonban.

Oliver Sonne Oliver Sonne (21 év, Védő, Silkeborg IF)

Ha a Silkeborgnak sikerül eladni Rasmus Carstensent, akkor Oliver Sonne feladata lesz Carstensen pótlása. Oliver Sonne a dán szupermodell Helena Christensen unokaöccse. Ez a szakma szintén közel áll Oliverhez. Így ha Oliver sok játéklehetőséget kap, akkor valószinő egyre több női rajongóra is számíthatnak a Silkeborg csapatánál.

Anosike Ementa (20 év, Támadó, AaB)

Mint ha egy Poul Onuachu klón jelent volna meg a Superligában, ugyanis az AaB támadója nagyon hasonlít az FC Midtjylland korábbi centerére. A szintén kétméter feletti magassággal rendelkező csatár az előző kiírásban 13 meccsen lépett pályára csereként, de idén joggal reménykedhet abban, hogy meghatározó szerepe lehet az észak jütlandi klubban, ugyanis Lars Friis rendszerében egy target manre szükség van, amit tökéletesen megtestesíthet a nigériai felmenőkkel rendelkező fiatal.

Thomas Kristensen (20 év, Védő, AGF)

Nem sok örömük volt az AGF rajongóinak az elmúlt szezonban, mert csapatuk pocsékul szerepelt, de Thomas Kristensen volt a fény az éjszakában, ami reményt adhat talán idénre. A hórihorgas bekk átvette Sebastina Hausner helyét a védelem tengelyében, s miközben a dán U21-es válogatottban is remekül játszik, klubszinten is kezdi egyre inkább vezérré kinőni magát, ami mindenképp fontos lenne a frissen kinevezett Uwe Röslernek is.

Adam Sørensen (21 év, Védő, Lyngby Boldklub)

Amikor a Lyngby utoljára a Superligában szerepelt, akkor a saját nevelésű nagy tehetségük, Adam Sörensen folyamatosan sérült volt. Most újra egészséges és szeretné meghódítani a másodosztály után az élvonalat is. Az előző idénybeli teljesítménye okán kapcsolatba hozták a Bodø/Glimttel is a balhátvédet, márpedig a nemzetközi porondon is vitézkedő norvég bajnok nem ok nélkül érdeklődik iránta, s ezt most bizonyíthatja is.

Filip Bundgaard (18 év, Támadó, Randers FC)

Már elég régóta beszélünk Filip Bundgaardról, aki három különböző szezonban futballozott a Superligában, pedig még csak 18 éves. Nem kétséges, hogy óriási tehetség, aki többek között az Ajax figyelő listáján is szerepel, ennek pedig az lehet a legfőbb oka, hogy a ballábas szélső ördöngösen cselez és a sebessége is meg van hozzá, hogy kiteljesedve a legnagyobb színpadon is megállja a helyét.

James Gomez (20 év, Védő, AC Horsens)

James Gomez az új Bubacarr Sanneh az AC Horsens csapatánál. A gambiai középhátvéd nagyon hasonlít honfitársára és még a születésnapjuk is egy napra esik, ami csak jó előjel lehet, mert elődje dán bajnoki címet is szerzett karrierje során és a nemzetközi porondon is bizonyíthatott. A fiatal bekk, megjárta az Afrika-kupát, ahol remekelt, sőt felkerült a legjobb 10 fiatal afrikai futballista listájára. A másodosztályban igazi pillére volt a bajnoknak, most pedig az élvonalban is villanthat, ami akár egy topligás szerződést is érhet neki.

Lasso Coulibaly (19 év, Középpályás, FC Nordsjaelland)

A ghánai játékos négy gólpasszt adott a debütáló szezonjában, ami egy papíron nem a helyzetek előkészítéséért felelős játékostól remek mutató. Flemming Pedersen rendszerében úgy tűnik, hogy meg lesz az állandó helye, mert a nagy munkabírású középpályás olykor azt az érzetet kelti az emberben, hogy két tüdeje van, ami minden edzőnek az álma egy megbízható labdarúgó esetében.

Szerző: Gál Sándor

Kapcsolódó tartalom: