KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Női labdarúgó-világbajnokság: Dánia elvérzett a házigazda ellen

Női labdarúgó-világbajnokság: Dánia két győzelemmel a második helyen végzett a csoportkörben Anglia mögött, így a nyolcaddöntőben a B-csoport győztese, egyben a torna házigazdája, Ausztrália várt rájuk következő ellenfélként. A dánoknál többet volt a labda, többet passzoltak, többet lőttek kapura, de mégis alulmaradtak, többek között egy gyors hazai kontrának köszönhetően.

Dánia elvérzett a házigazda ellen – Visszajátszás 6. rész

A meccs 28. percében Dánia vezetett támadást, már eljutottak az ausztrálok tizenhatosáig is, ám a beadás után a házigazda szerezte meg a labdát. A dánok szélső védői mind a két szélen magasan helyezkedtek, így egyedül a két belső védő maradt hátul.

Női labdarúgó-világbajnokság: Dánia - Ausztrália
Női labdarúgó-világbajnokság: Dánia – Ausztrália
Labdaszerzésnél, ha az ellenfél még rendezetlen, a gyors kontra a legjobb esély a gólszerzésre. Az Arsenal támadója, Caitlin Foord azonnal meg is indult a bal oldalon, ahol a dánok jobbhátvédje mögött egy hatalmas bejátszható terület nyílt. Mary Fowler ezt észleli, és pontosan ebbe a területbe íveli be a labdát a társa elé.

Női labdarúgó-világbajnokság: Dánia - Ausztrália
Női labdarúgó-világbajnokság: Dánia – AusztráliaA dán védők itt már verve vannak, nekik visszafelé kell védekezni, és meg kell próbálniuk minél kiszorítottabb pozícióba terelni Foordot, de neki helyzeti előnye van, és lendületből tudja a kapura vezetni a labdát.

Női labdarúgó-világbajnokság: Dánia - Ausztrália
Női labdarúgó-világbajnokság: Dánia – AusztráliaFoord zavartalanul tud begyalogolni egészen a kapuig. Senki nem tudja utolérni, a labda pedig pár pillanat múlva már a hálóban pihen.

Női labdarúgó-világbajnokság: Dánia - Ausztrália
Női labdarúgó-világbajnokság: Dánia – AusztráliaAusztrália végül 2-0-ra nyerte a találkozót, a három skandináv csapat közül pedig így egyedül Svédország maradt talpon a negyeddöntőre, ahol az ellenfél a 2011-es világbajnok, Japán válogatottja lesz.

A dán meccs góljait itt tudjátok visszanézni: https://m4sport.hu/videok/noi-foci-vb-ausztralia-dania-2-0/ 

Kiemelt kép: Franck FIfe, / Ritzau Scanpix

Kapcsolódó tartalom: