KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Ez történt a 3F Superliga 7.fordulójában

Péntektől hétfő estig tartott a 3F Superliga 7. fordulója. A hat mérkőzésen 14 gólt láthatott a stadionokba kilátogatott 46.644 (átlagban 7.774) néző. A Bajnokok Ligájába jutott FC Koppenhága Farumban kapott ki az FC Nordsjaellandtól!

3F Superliga: Bröndby - FCM Fotó: Superliga.dk
3F Superliga: Bröndby – FCM Fotó: Superliga.dk
AC Horsens – Aarhus GF 2-1 (7.071 néző)

Ellenkező előzmények jellemezték a forduló nyitómérkőzésének résztvevőit, ugyanis míg a hazai pálya előnyét élvező újoncok nem épp pozitív formában várták az összecsapást, addig a Casa Arena vendégszeretetét élvező Uwe Rösler tanítványai három győzelemmel a hátuk mögött, jó formának örvendve készültek a mérkőzésre. Az első percekben a házigazdák voltak a lelkesebbek, majd megfordulni látszott a meccs képe és a vendégek vették át a kezdeményező szerepet. Több lehetőségük is akadt, majd egy lövés utáni kavarodás végén Patrick Mortensen szerezte meg a vezetést. A hátrányba kerülő sárga-feketétek a közönség is fellelkesítette és a szünetig komoly offenzívákat vezettek, de nem jött össze a gól.

Fordulás után kissé enyhült a nyomás, de egy órához közeledve egy kis kihagyás elegendő volt és Anders Jacobsen gyönyörű szólója meghozta az egyenlítést. A cserék mindkét oldalon új lendületet adtak a meccsnek a végjátékra, amikor a hazaiak gólszerzője harcolt ki egy büntetőt, amit Aron Sigurdarson értékesített és fordította meg az állást ezzel. A végén jöttek a vendégek, de nem tudtak már pontot menteni, így véget ért a szép sorozatuk.

Randers FC – Aalborg BK 1-0 (5.876 néző)

Az egyedüli veretlen alakulatként Thomas Thomasberg fiai úgy várhatták az újabb hazai megmérettetést, hogy a három győzelem állt a nevük mellett, mint széria, amit a nem épp jó formában lévő „vörösök” ellen akár négyre is növelhettek.

Ennek reményében nagyon agresszív letámadással indították a meccset, aminek már az első vendég labdakihozatalnál is érződött a hatása, a másodiknál pedig konkrétan Filip Bundgaard olyan sikeresen lépett bele Theo Sander kapus passzkísérletébe, hogy a kapuba pattant a labda, így három percet követően meg volt a vezetés a házigazdáknak. Innentől aztán Lars Friis minden terve borult és nekik kellett kezdeményezni, ami abszolút nem állt jól a vendégeknek, ráadásul a helyzetkialakítás és a kihasználás terén is csődöt mondtak.

Egy kapufa volt a legnagyobb reményük, mert Patrik Carlgren ezúttal is ihletett formában védett, ráadásul a beadásokkal is remekül elbánt. A vége maradt az egy gólos hazai siker, így a Cepheus Park közönsége joggal ünnepelhette meg a kedvenceket, akik ott vannak a dobogón, továbbra is veretlen mérleggel.

Viborg FF – Lyngby BK 2-1 (3.491 néző)

Nem sikerült meghódítani a nemzetközi porondot Jacob Friis legénységének, ráadásul egy bajnoki vereség is összejött legutóbb, így három vereséggel a hátuk mögött kapták meg a javítási lehetőséget a még nyeretlen újonc ellenében.

Az érezhető volt a mérkőzés csaknem egésze során, hogy a hazaiaknál a fáradtság a vendégeknél pedig a kockázatkerülés rányomja a bélyegét a találkozóra, mely során az első félidőben egy helyzetet lehet megemlíteni, majd fordulás után ez az arány kiegyenlítődött, de az utolsó tíz percig nem igazán volt több érdekesség. Aztán Freyr Alexandersson cseréi elkezdtek valamiféle életet vinni az újonc játékába, majd egy szögletet követően Kasper Jörgensen gyönyörű lövése utat talált a hazai kapuba.

A gondot leginkább a sokat álló játék jelentette, mert negyedórás hosszabbításra került sor, aminek már a legelején Jay-Roy Grot egyenlített egy szöglet utáni kavarodást kihasználva, majd nem sokkal később Jeppe Grönning lepattanó utáni lövéséből a fordítás is összejött a hazaiaknak. Az újabb vereséget követően a vendégek izlandi mestere nagyon közel került a menesztéshez, bár be kell látni, hogy ez a keret nem igazán érett meg az élvonalbeli szereplésre.

Nordsjaelland FC – FC Copenhagen 3-1 (9.497 néző)

A törökországi sikeres túra után a Right to Dream Park közönsége előtt volt fellépése a címvédőnek, ahol az elbukott veretlenség után a házigazdákban is dúlt a bizonyítási vágy. 

Flemming Pedersen arra építette fel csapata taktikáját, hogy azonnal neki rontanak a fővárosiaknak, akik a BL-siker okozta mámor és a hosszú utazások okán nem lesznek fejben a legkiegyensúlyozottabbak, s ez remekül be is vált. Andreas Schjelderup mesteri tekerése nyitotta a találatok sorát, majd Mohammed Diomande következett, aki egy szemre való akció végén a kapusról kipattanót fejelte a kapuba.

A két gólos előny megnyugtatta a hazaiakat, akik visszább is vettek, de a második játékrész derekán ismét nagy rohamok jöttek tőlük, amikkel nem igazán tudott mit kezdeni Jess Thorup együttese, de ekkor még a meccset lezáró gól nem jött össze, azonban a ráadás pillanataiban igen. Oliver Antman szerezte harmadik hazai találatot, ami bebiztosította a sikert, s már az sem számított, hogy Pep Biel tudott kozmetikázni az eredményen.

REKLÁM

Kérjen részletes tájékoztatót a Dániasporttól a VEO-kamerákról és vásároljon 50%-os kedvezménnyel!
Referenciáink közt magyarországi labdarúgó és kézilabda topklubok is megtalálhatóak!

Írjon nekünk még ma az info@daniasport.hu-ra!

A DÁNIASPORT a VEO KAMERÁK AMBASSADÖR PARTNERE!

Kérjen részletes tájékoztatót a Dániasporttól a VEO-kamerákról és vásároljon 50%-os kedvezménnyel!
Referenciáink közt magyarországi labdarúgó és kézilabda topklubok is megtalálhatóak!

Írjon nekünk még ma az info@daniasport.hu-ra!

A DÁNIASPORT a VEO KAMERÁK AMBASSADÖR PARTNERE!

Silkeborg IF – Odense Boldklub 1-2 (4.087 néző)

Sikertelenül zárul párharc után kellett ismét hazai közönség előtt bizonyítania Kent Nielsen tanítványainak, hogy ha már az EL nem jött össze, akkor legalább a bajnokságban tudnak nyerni a JYSK Parkban.

A kezdeti támadások még nem jártak sikerrel, de a félidő feléhez érve egy zseniális egy érintős passzokból álló akció végén Sebastian Jörgensen szerezte meg a szezonbeli első gólját és vele együtt a vezetést is a hazaiaknak. A megnyugtató állapot kicsit el is kényelmesítette a házigazdákat, de még így is igaz, hogy csaknem a semmiből jött Bashkim Kadrii egyenlítő találata a szünet előtt. A második valamire való akciója volt ez Andreas Alm alakulatának, de a jó helyzetkihasználás eredménye lett, hogy a pihenőre döntetlennel vonultak a felek.

Fordulás után a házigazdák fölénye nagy volt, de sokat mondó, hogy Martin Hansen négy védéssel hozta le a meccset. A végére pedig maradt a „feketeleves”, csak ezúttal mert a vendégek az utolsó percben büntetőt kaptak, miután Joel Felix kézzel tudott csak blokkolni. Mads Frökjaer-Jensen higgadt volt és megszerezte a győztes találatot, amivel az odenseiek elvitték a három pontot.

Bröndby IF – FC Midtjylland 0-2 (16.622 néző)

Hétfőn egy papíron komoly rangadóval zárult a forduló, ahol is idegenben bemutatkozhatott Albert Capellas a „farkasok” kispadján”.

A spanyol szakember egy új szemléletet hozott magával, ami már az első percektől kezdve érződött, s meg is mutatkozott, hogy csapatának most erre van szüksége. A vendégek pragmatikusak voltak, nem kockáztattak és mégis ez vezetett eredményre. A vezetést a még az első negyedórában egy szélről bejövő szabadrúgás után megítélt tizenegyesből Evander szerezte meg. A feszült hangulat csak tovább fokozódott mikor egy vitatott labdaszerzést követően a vendég akció Pione Sisto góljával zárult, amit nehezen fogadtak el a hazaiak.

A folytatásban a helyzetek száma nem lett sokkal több, ellenben a szabálytalanságoké, ami összesen kilenc sárgát eredményeztek, s el is vették az élvezeti faktort. Niels Frederiksen egylete nem tudott igazán minőségi helyzetet kialakítani a remekül védekező vendégekkel szemben és Elías Ólafsson is hozzátette a magáét hat védéssel, még ha nem is kellett igazán nagy bravúrt bemutasson. Capellas tehát győzelemmel debütált, a két évvel ezelőtti bajnok pedig továbbra is szenved. 

A 3F Superliga állása a 7.forduló után. Fotó: Superliga.dk

Kapcsolódó Tartalom: