KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Íme a dán kézilabdaliga legnagyobb nyári átigazolásai

Összesen 91 átigazolás történt a dán férfi kézilabda-bajnokság 14 élvonalbeli csapatánál. A Tv2 szakértője, Bent Nyegaard kielemezte a helyzetet, és elárulta, ő melyik hat játékost tartja a legjobb szerződtetésnek.

Mikkel Hansen Fotó / Kiemelt kép: Henning Berg / Ritzau Scanpix
Mikkel Hansen Fotó / Kiemelt kép: Henning Berg / Ritzau Scanpix

Azt, hogy a csúcsot a világsztár Mikkel Hansen hazatérése okozta, nem nagy meglepetés, az Aalborg klasszisa 10 párizsi év után tért haza a dán kézilabdába.

„Fölösleges a közelebbi bemutatás, hiszen a minap kétezren fogadták új klubjánál. A csarnokok mindenhol megtelnek, amikor az elmúlt 12 év legjobb játékosa megmutatja magát. Azért jött haza, hogy megvalósítsa azt az álmát, hogy egy dán csapattal megnyerje a Bajnokok Ligájátírta róla Nyegaard.

Mads Hoxer Hangaard
Mads Hoxer Hangaard (Aalborg)  berobbanhat a nemzetközi kézilabdába. Fotó: Claus Bech / Ritzau Scanpix
Mads Hoxer Hangaard megmutathatja magát a nemzetközi porondon is az Aalborggal. Fotó: Claus Bech / Ritzau Scanpix

A 21 éves jobbátlövőt a jövő nagy játékosának tartják, ő a Mors-Thy csapatát hagyta ott az Aalborg kedvéért.

„25 meccset játszott a 2021–2022-es szezonban, a MEP-mutatója (a kézilabdázó hatékonyságát jelzi, a gól és a gólpassz pluszpontot ér, a kihagyott lövések és a hibás passzok levonásokat eredményeznek) 4,01-es volt, csak Mathias Gidsel múlta felül. Összesen 145 gólt szerzett és 80 gólpasszt adott. Komplett játékos, kiválóan lő, jól lát a pályán, hármas védőként is bevethető.”

Erik Toft
Erik Toft Fotó: Hennig Bagger / Ritzau-Scanpix
Erik Toft Fotó: Hennig Bagger / Ritzau-Scanpix

A 29 éves norvég válogatott balátlövő a Mors-Thy helyett a KIF Koldingot választotta.

„Csodálatos szezont futott a Mors-Thy csapatkapitányaként, a teljesítménye 162 gól és 97 gólpassz, 3,56-os MEP-pontszám volt. A liga egyik legjobb és legfigyelemreméltóbb fejlődését bemutató játékosa az elmúlt években. Ha így fejlődik tovább, döntő változást hozhat a koldingi klub számára.”

Peter Balling
Peter Balling Fotó: Claus Fisker / Ritzau Scanpix
Peter Balling Fotó: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

A 32 éves jobbátlövő a KIF Kolding sztárja volt az elmúlt szezonokban, ám a nyáron a Bjerringbro-Silkeborghoz szerződött.

„Micsoda szezon! 162 gól, 97 gólpassz és 3,62-es MEP-pontszám. Nagy segítséget jelent majd új csapata számára, ezt a Dán Kupa nyolcaddöntőjében régi klubja ellen be is bizonyította, hiszen kilenc gólt szerzett a Kolding elleni 25-24-es eredménnyel zárult csatában. A hét a hat elleni játék mestere.”

Simen Pettersen
A dán férfi kézilabda-bajnokság egy újabb fiatal norvég játékossal gyarapodik. Simen Pettersen lő kapura a norvég válogatott mezében. Fotó: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
A dán férfi kézilabda-bajnokság egy újabb fiatal norvég játékossal gyarapodik. Simen Pettersen lő kapura a norvég válogatott mezében. Fotó: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

A 24 éves norvég válogatott balátlövő újoncnak számít a dán bajnokságban, a Skjern csapatában, hiszen az előző szezonban még az Elverum játékosa volt.

„Komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, négy évet töltött el a Bajnokok Ligájában az Elverum játékosaként. Mozgékony, okos és hatékony játékos, de nem egy védekezőspecialista.”

Thomas Solstad
Thomas Solstad Fotó: Anne-Christine Poujoulat / Ritzau Scanpix
Thomas Solstad Fotó: Anne-Christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

A 25 éves játékost a norvég kézilabda egyik legnagyobb beállós tehetségének tartják, aki szintén az Elverumból érkezett a Bjerringbro-Silkeborgba.

„Egy másik viszonylag fiatal norvég, aki három év Bajnokok Ligája-tapasztalattal bír. Ő a jövő embere a norvég válogatottban. Fizikailag erős, védekezésben és támadásban is jó, aki 197 cm magas és 105 kg, de a súlya ellenére sem veszített a sebességéből.”

REKLÁM

Kérjen részletes tájékoztatót a Dániasporttól a VEO-kamerákról és vásároljon 50%-os kedvezménnyel!
Referenciáink közt magyarországi labdarúgó és kézilabda topklubok is megtalálhatóak!

Írjon nekünk még ma az info@daniasport.hu-ra!

A DÁNIASPORT a VEO KAMERÁK AMBASSADÖR PARTNERE!

Kapcsolódó tartalom: