KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Estavana Polman új csapatával is a bajnoki címért harcolna

A Nyköbing Falster csapata Estavana Polman leigazolásával szeretné jelezni, hogy kész visszatérni a liga topcsapatai közé. Peter Bruun Jörgensen, a TV2 Sport kézilabda szakértője szerint is nagy változások vannak a Nyköbing Falster háza táján.

Estavana Polman és Kristina Kristensen "Mulle". Fotó: Nyköbing Falster Haandbold
Estavana Polman és Kristina Kristensen “Mulle”. Fotó: Nyköbing Falster Haandbold Facebook.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy Polman milyen szinten fog visszatérni. Ez az, amit senki sem tudhat előre. Ő egy óriási sztár, akinek a hosszú sérülése után a korábbi klubjában egy új szereppel kellett megbékélnie. A Nyköbing Falster Haandbold csapatában újra olyan szerepre számíthat, mint amikor a csúcson volt, és bajnoki címhez segítette az Esbjerget.”

„Az utóbbi 3 évben nem játszott csúcsformában. Ez a lépés nagyon fontos számára, hogy újra beinduljon a karrierje. Én is izgatottan várom, hogy vajon sikerül-e visszaszereznie azt a formát, amikor a világ legjobb játékosa volt.”

Jelzés a vetélytársaknak

A Nyköbing Falster Haandbold a 2017-es bajnoki címe után, szeretne ismét a dán kézilabda elitjébe tartozni. Ezt bizonyítja, hogy új csarnokot építettek, és új játékosokat igazoltak.

„Ha a legjobb négy közé akarsz kerülni, és bajnoki címet szerezni, akkor a legjobb játékosokat kell megszerezned. Egy csúcsformában lévő Polman az egyik legjobb játékos, aki segíthet címeket szerezni. A fák azonban még Polman és Nyköbing Falster Håndbold számára sem nőnek az égig. A bajnoki címre még várniuk kell. Erre talán jövőre sor kerülhet.”

John Braeder a NFH elnöke nagyon boldog, hogy Estavana náluk folytatja:

„Ez egy hatalmas lépés, hogy egy ilyen nagyszerű játékos szerződött a csapatunkhoz. Estavana az elmúlt 10 év legnagyobb egyénisége a női kézilabdában. Szeretnénk újra a liga élvonalába tartozni. Szerintünk tökéletesen fog illeszkedni a csapatba, ahol Mullevel (Kristina Kristensen) és az ifjú tehetségeinkkel együtt játszva, nagyon jó eredményeket érhetünk el.”

Jakob Larsen vezetőedző így nyilatkozott:

„Alig várjuk, hogy Estavana csapatba kerüljön, tökéletesen illik az NFH játékstílusához. Már az első naptól részt vehet a gyors játékokban, és új elemekkel egészítheti ki a támadó játékot. Nagyon jól lát a pályán, óriási a lövőereje, és olyan kreativitása van, amivel új szintre emelhetjük a támadójátékunkat. Valamint több éves tapasztalatával tovább tudja segíteni fiatal tehetségeinket a fejlődésben.”

Estavana Polman újra boldog

„Nagyon örülök, hogy megállapodtam a NFH csapatával. Mindig is azt mondtam, hogy ha van egy csapat, amelyikben szeretnék játszani az a Nyköbing Falster. Imádom ezt a hangulatot és légkört, ami jellemzi. Alig várom, hogy magamra húzzam a sárga mezt, és érezzem a Spar Nord Arena energiáját. A bajnokságért akarunk játszani, nem azért edzünk, hogy 16 meccset elveszítsünk”mondta Polman.

Nyköbing Falster Haandbold 2022/2023

Érkezők: Sofie Bardrum (Ajax Köbenhavn), Tyra Axnér (Ikast HK), Stine Eiberg Jörgensen (Ajax Köbenhavn), Marie Helene Sajka (Paris 92), Estavana Polman (Team Esbjerg)

Távozók: Johanna Forsberg ( IK Sävehof), Celine Lundbye Kristiansen (Köbenhavn Håndbold), Emilie Steffensen (?) Jo Lund Nielsen (HÖJ Elite), Lykke Frank Hansen (?).                                                                                                              

A holland játékos egy éves szerződést írt alá új klubjával (amit még meghosszabbíthatnak), Polman leigazolásához tizenhárom szponzor adta össze az anyagi fedezetet.

Szerző: Gál Sándor