KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: folytatódhat a Nordsjaelland-csoda

A harmadik fordulóval folytatódik az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság 2022-23-as idénye, amelyben nagy kérdés, hogy a bombaformában nyitó Nordsjaelland képes lesz-e megtartani a vezető helyet. És vajon feltámad-e a nyeretlen Midtjylland?

A 3F Superliga állása a második forduló előtt. Fotó: Superliga.dk
PÉNTEK
19.00:
OB – Midtjylland

Minden bizonnyal se az Odense, se a Midtjylland nem így tervezte a szezonkezdést, hiszen a két klub egy-egy döntetlennel és vereséggel a tabella végén kullog a mezőny után. A hazaiak a Nordsjaellandtól, a vendégek a Silkeborgtól kaptak ki, pontot pedig mindketten a Randers ellen szereztek.

Egy ilyen gyenge rajt után az OB-nél felerősödtek a pletykák, hogy esetleg Andreas Alm edzőt menesztik, és a helyére az a Bo Henriksen kerülhet, akit csütörtökön rúgtak ki a vetélytárstól. Szakértők szerint ez elég valószínűtlen lépés lenne, de hát nem zörög a haraszt…

Az biztos, hogy a legutóbbi három, egymás elleni bajnokin az FCM nem tudott nyerni (két döntetlen, egy vereség a mérlege), kérdés, hogy az ideiglenesen kinevezett Henrik Jensen (Puskás Zsombor volt edzője- a szerk) összekapja-e a csapatot erre a csatára.

Tippünk: X, 2

VASÁRNAP
14.00:
AGF – Randers

Megszerezi-e első győzelmét a Randers, vagy legalább megőrzi-e a veretlenségét? – ez is lehetne a forduló kérdése. A csapat eddig két döntetlent ért el, míg vasárnapi ellenfele az AGF a Bröndby elleni 1-0-s vereség után 3-1-re verte otthon a Viborgot.

Az aarhusiaknál Benjamin Hvidt és Zach Duncan sérült, de Sebastian Hausner játéka is kérdéses. Míg a vendégeknél Alhaji Kamara és Joel Kabongo marad ki.

Tippünk: 1, X

14.00: AaB – Horsens

Bombaformában kezdte a szezont az élvonal újonca, a Horsens ugyanis előbb az FCk-t, majd a Lygbyt is 1-0-ra verte, így hibátlanul áll a második helyen. Az aalborgiak ugyanakkor két pofonba is belefutottak (Viborg 1-2, FCK 1-3), és az öt kapott gól nagyon nem mutat jól.

Ezek után az esélyek papíron az újonc mellett szólnának, főleg úgy, hogy az AaB legutóbbi tíz meccsén nyeretlen maradt (az utolsó nyolcon az előző szezonban is), és április 14-én ünnepelhetett legutóbb három pontot a Szuperligában.

A szakértők válságról beszélnek, a klub azonban nem, Sőt! „Belülről nem így látjuk. Jó a munka, fejlődik a csapat” – nyilatkozta Inge Andre Olsen sportigazgató. Akkor viszont kellene már egy siker, és úgy érezzük, most meg is lesz.

Tippünk: 1

16.00: Viborg – FC Köbenhavn

A bajnokságban egyaránt három-három ponttal álló két csapat csatájában a koppehágaiak számítanak esélyesnek, ezt mutatja a történelem is: a Viborg ugyanis 2004. augusztus 7-én tudta legutóbb legyőzni riválisát, akkor otthon 3-2-re.

A hazaiak jó formában vannak, hiszen a litván Suduvát oda-vissza legyőzték a Konferencia Ligában, és a következő rivális, a feröeri B36 sem tűnik verhetetlennek.

Az FCK-nál kapusgondok vannak, Kamil Grabara megsérült, így Kalle Johansson mögött csak két rutintalan játékos maradt. Ami érdekesség, hogy ugyan ott van a 19 éves Johan Guadagno, akit tavaly nyáron a Manchester Unitedtől hozott a klub, a kispadon valószínűleg mégis a nagy tehetségnek tartott mindössze 16 éves Andreas Dithmer ül majd.

Tippünk: 2

18.00: Silkeborg – Bröndby

Egyelőre folytatta jó sorozatát a tavalyi idény meglepetéscsapata a Silkeborg, amely a Lyngby elleni 2-2 után 3-1-re nyert a Midtjylland otthonában, azaz kélt forduló után még veretlen. A Bröndby ugyanakkor az AGF elleni 1-0 után váratlan pofont kapott otthon a Nordsjaellandtól (1-3) – ezt azonban úgy tűnik kiheverte, hiszen csütörtökön, a Konferencia Ligában alaposan elverte a lengyel Pogon Szczecint.

Bár a Silkeborg ritkán veri meg a riválisát (igaz, áprilisban egy 3-0-s csapást mért a koppenhágaiakra), mégis esélyesebbnek tartjuk.

Tippünk: 1, X

HÉTFŐ
19.00:
Nordsjaelland – Lyngby

Sokat beszélnek a Nordsjaelland utánpótlás-neveléséről, és várható lenne, hogy egyszer, (illetve újra és újra) beérjen a munka – lehet, idén ez bekövetkezik? A csapat ugyanis két győzelemmel és 5-1-es gólkülönbséggel kezdte a szezont (az OB-t 2-0-ra, a Bröndbyt 3-1-re verte egyaránt idegenben), így esélyesnek számít az egypontos újonc ellen. A jó rajt önbizalmat adhat a fiatal csapatnak a további fordulókra is.

Tippünk: 1

Kapcsolódó tartalom: