KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

„Az, hogy az ETO-val játszunk, csökkenti a döntőbe jutás esélyét”

Kedden sorsoltak a kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőire. A két érdekelt dán csapat közül a nőknél a Team Esbjerg a Győri Audi ETO KC-t, a férfiaknál az Aalborg a címvédő német Magdeburggal találkozik. Nem lehet azt mondani, hogy a dán edzők maradéktalanul elégedettek és boldogak lennének.

Jesper Jensen Fotó/Kiemelt kép: Nász Nikolett

Az Esbjerg edzője, Jesper Jensen különösen ideges volt az ETO miatt, mert ezzel úgy érzi, csökkent a döntőbe jutás esélye.

„Azt mondanám, hogy kicsit fel vagyunk háborodva, hiszen nem ez volt az álomellenfelünk. A Győri ETO Európa top-top csapata, ezt idén is megmutatta. Ráadásul hazai pályán játszik, ahol valószínűleg a közönség 50-75 százaléka győri szurkoló lesz” – mondja az edző a DR Sportennek.

Jesper Jensen, aki sorozatban harmadszor vezette Final Fourba csapatát, elárulta, hogy álomellenfélként a német Bietigheimre tekintett, amely egyébként az Ikastot és az Odensét is kiütötte a kieséses meccseken. De még sosem járt a Final4-ban, ahol a hangulat teljesen más, mint Európa többi kézilabdacsarnokában.

A hazai pálya az, ami a győriek felé billenti a párharcot, és ezt a legkevésbé szerettünk volna.”

A Team Esbjerg az elmúlt két szezonban nem tudott továbbjutni az elődöntőből, ugyanakkor a jelenlét megadta neki azt a rutint, ami most a segítségére lehet a legrangosabb kupasorozat végjátékában.

„Az élmény szuper lesz, és már nagyon várjuk. De jól látszik, az, hogy az ETO-val játszunk, csökkenti a döntőbe jutás esélyét” – tette hozzá.

A jelenleg még a Győrt erősítő dán válogatott Line Haugsted, aki a következő idénytől a Team Esbjerg csapatát erősíti majd négy évig, nem volt boldog a sorsolást illetően.

Mi más ellenfelet szeretünk volna az elödöntőben” – mondta jv.dk-nak

Érdekesség, hogy mind a négy Final 4-os csapatban találhatunk dán kézilabdázót, összesen 15 játékos és két edző képviselheti Budapesten a dán kézilabdát.

Nagy feladat vár az Aalborgra

Bajnokok Ligája: Stefan Madsen az Aalborg vezetőedzője
Bajnokok Ligája: Stefan Madsen az Aalborg vezetőedzője.

A férfiaknál az aalborgiak edzője, Stefan Madsen 2021 után másodszor vezette el Kölnbe csapatát, akkor ezüstéremmel sikerült zárni. Az ellenfél a címvédő és idén a Német Kupát már begyűjtő Magdeburg lesz, amely Kölnben ugyancsak hazai pályán, félelmetes hangulatban léphet majd pályára.

De az utolsó szezonját megkorozni kívánó Stefan Madsen edző hisz a játékosaiban.

„Szerintem mindhárom csapat ellen lenne keresnivalónk. A címvédőt kaptuk, ez nagy falat lesz, ehhez nem fér kétség. Egy olyan ellenfél, amely megmutatta, hogy csúcsszintet képvisel. A szezon előtt két jó meccset játszottunk vele, ahol már csak egy hetesnyire voltunk a legyőzéstől” – mondta.

A felek augusztusban csaptak össze előbb Magdeburg 32-29-re nyert, majd a következő meccsen döntetlent követően hetesekkel 33-32-re diadalmaskodott.

Papíron a német óriás lesz a favorit, azonban Stefan Madsen és Aalborg nem ezzel a gondolkodásmóddal utazik Kölnbe.

„A csapatok, amelyekkel szembe kell néznünk, nem állnak távolabb tőlünk. Szóval el kell hinnünk, hogy képesek vagyunk rá” – tette hozzá.

Érdekesség, ahogy a nőknél is, itt is mind a négy férfi Final 4-os csapatban található dán játékos a csapatok keretében, összesen dán 14 játékos és egy edző képviselheti a dán férfi kézilabdát Kölnben.

A Bajnokok Ligája négyes döntőinek programja
Nők (június 1-2., Budapest, MVM Dome):
Team Esbjerg (dán) – Győri Audi ETO KC
Metz HB (francia) – SG BBM Bietigheim (német)

Férfiak (június 8-9.,Köln, Lanxess Arena):
SC Magdeburg (német) – Aalborg HB (dán)
Barcelona (spanyol) – THW Kiel (német)