KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Anne Mette Hansen: Nagyon menő, hogy én vagyok a győri csapatkapitány

Nagy megtiszteltetés érte a szezon elején Anne Mette Hansent, a dán válogatott kézilabdázó lett ugyanis a Győri Audi ETO KC csapatkapitánya.

Anne Mette Hansen lett a Győri Audi ETO KC csapatkapitánya Fotó: Nász Nikoletta
Anne Mette Hansen lett a Győri Audi ETO KC csapatkapitánya Fotó: Nász Nikoletta

A 15-szörös bajnok, 15-szörös Magyar kupa-és ötszörös Bajnokok Ligája-győztes csapatnál ezt kiérdemelni nagy bravúr, a játékos – és persze a dán sajtó – azt reméli, hogy Hansennek egy plusz önbizalmat ad.

A kapitány karszalag a játékos szerint is a bizalom jele Ambros Martín edző és a játékosok irányából, és késznek érzi magát a feladatra.

„Azt hiszem, nagyon menő, hogy én vagyok a csapatkapitány. Tetszik, és remélem, hogy belenövök ebbe a szerepbe” – nyilatkozta a dán Tv2 Sportnak.

„Ez az edző bizalma, ez egyértelmű. Az, hogy át kellett vennem a vezetést, nem újdonság, mert edzés és játék közben is meg szoktam tenni. Ezen a téren nem kell sokat változnom.”

Amikor megkapta a felkérését, csak egy kis gondolkodási időt kért, aztán igent mondott.

„Magyarországon is nagy dolog ez, főleg úgy, hogy nem beszélem túl jól a nyelvet. Hárman vagyunk ilyenek, ezért egymásra támaszkodunk. Szerencsére akadnak olyan magyar csapattársaim, akik segítenek nekem a nyelvben.”

A Tv2 Ssport szakértőjét, a korábbi válogatott Laerke Möllert teljesen lenyűgözte Anne Mette Hansen önbizalma, szerinte ez a kinevezés sokat elárul a vezetői tulajdonságairól.

„Őrülten csodálatos. egy olyan csapatban, ahol ott van Stine Oftedal és Veronica Kristiansen is. Emlékszem Hansenre, amikor még a Köbenhavn Haandboldban játszott. Megvannak a vezetői tulajdonságai, ezt láttuk a dán válogatottban is. De az óriási ajándék, hogy annyi nagy név között Győrben is őt választották. Ez is csak azt mutatja, hogy megvannak benne a vezetői tulajdonságok, csupán meg kell ragadnia a lehetőséget, és meg kell mutatnia, hogy kész még nagyobb felelősséget vállalni.”

Möller szerint ez az új feladatkör azt is jelentheti, hogy az elmúlt szezonban kevesebb lehetőséget kapott játékos, most többet lehet majd a pályán.Szerintem túl keveset játszott, de persze látni kell, milyen vetélytársai vannak. A világ legjobb kézilabdázóival szerepelt együtt, és ő pont olyan klubban szeretne játszani, mint az ETO.

Pedig Hansen valószínűleg könnyen találhatna egy másik klubot, ahol sokkal több játékpercet kapna, de nem érdekli ez a lehetőség.

„A legmenőbb dolog a világ legjobbjaival játszani. Ez az igazi kihívás. Célunk minden évben a Bajnokok Ligájában a négyes döntő, és ez nagyon tetszik. Szeretnék újra nyerni, és tudom, hogy ezt meg tudom csinálni ezzel a csapattal” – mondta.

Anne Mette Hansen 2017 óta játszik Győrben, a szerződése 2023-ig szól.

  • Anne Mette Hansen
  • Kor : 27
  • Magasság: 185 cm  
  • Klub: Győri Audi ETO KC  
  • válogatott debütálás: 27-10-2013
  • válogatottság: 111
  • gól a válogatottban: 300

Kapcsolódó tartalom: