KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: csúcsrangadó Koppenhágában

Az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság a kilencedik fordulóval folytatódik, és jön az FCK-Midtjylland csúcsrangadó, amelyet ha megnyernek a listavezető hazaiak, ötpontos előnyre tesznek szert.

A 3F Superliga 8. fordulójának párosítása. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga 8. fordulójának párosítása. Fotó: Superliga.dk
PÉNTEK
19.00:
AaB – OB

Folytatná hat mérkőzés óta tartó veretlenségét az AaB csapata, amely nagyszerű rajtjának köszönhetően nyolc forduló alatt 15 pontot szerzett és a tabella harmadik helyén áll. Egy hete idegenben győzte le a Viborgot , a győztes gólt a 86. percben Kasper Kusk szerezte. Aaalborg városa ezért megmozdult és már meccs előtti napokban több mint 9.000 jegy gazdára talált, várhatóan több mint 10.000 leszenek a Portland Rarkban.

Az ellenfél a 7. helyen álló Odense, amely a legutóbbi négy bajnokiján nem kapott ki, igaz, három döntetlen mellett csupán a SönderjyskE ellen nyert, éppen legutóbb, hétfőn.

A felek tavalyi négy, egymás elleni meccse közül hármat is az OB nyert meg, szerintünk ez most másképp lesz.

Tippünk: 1

VASÁRNAP
14.00:
Vejle – Viborg

A szezon első nyolc fordulójában nem tudott nyerni a Vejle, amelyen egyelőre az edzőváltás sem segített.

Pedig az előző szezon sok jót ígért, hiszen a klub 22 év óta először tudta kiharcolni a bennmaradást az élvonalban. Az egy pont azonban nagyon kevés eddig, és Carit Falch menesztése után Peter Sörensen sem tudta eddig megállítani a lejtmenetet.

Első meccsén csapata 4-0-ra kikapott az FCK-tól, majd a válogatott szünet után a múlt héten 1-0-ra elbukott Aarhusban is. A vereség ellenére azonban Sörensen az a teljesítmény már nem volt rossz, ezt kellene meglovagolni, hogy végre összejöjjön az első győzelem.

„Nem hazudhatok a teljesítményünkről, mert a játékosok túl okosak ahhoz, hogy lássák, jó vagy rossz volt-e. De az AGF ellen tényleg minden jobb volt, mint korábban, és ezt magunkkal vihetjük” – mondta.

És mikor nyerjen, ha nem az Újonc Viborg ellen?!

Tippünk: 1, X

14.00: Randers – Nordsjaelland

Nagy meccset ígér ez a párharc is, elsősorban azért, mert a két csapat közel azonos játékerőt képviselve a negyedik és az ötödik helyen foglalja el.

A Randers kissé fáradtabb lehet, hiszen még az európai hadszíntéren is jelenése van, csütörtökön a holland AZ Alkmaar elleni 2-2-es döntetlennel rajtolt a Konferencia Ligában. A bajnokságban azonban a legutóbb két meccsét elveszítette (Silkeborg 1-2), FCK 0-2), csakúgy, mint a Nordsjaelland (AaB 1-2, Midtjylland 0-2).

Tippünk: X

16.00: SönderjyskE – Bröndby

Az, hogy a SönderjyskE nyolc forduló alatt mindössze egyszer nyert, sokkal kevésbé meglepő, mint az a tény, hogy a rivális Bröndby is ugyanitt jár. Pedig a címvédő nagy reményekkel vágott neki az idénynek, ám a nemzetközi kupaszereplés még inkább bonyolulttá tette a helyzetét.

A csapat csütörtökön egy gól nélküli döntetlennel kezdett a Sparta Praha ellen az Európa Ligában, Niels Frederiksen pedig elégedett volt csapatával.

„Fontos, hogy egy pontot szereztünk, kár lett volna, ha a legvégén elveszítjük a mérkőzést. Ez a teljesítmény hitet ad, hogy a következő meccseken több pontot gyűjthetünk” – mondta.

A kapus, Mads Hermansen szerint is biztató volt a teljesítmény. „Ezt az odaadást, a játék intenzitását és sebességét meg kell próbálnunk magunkkal vinni a Superligába”nyilatkozta.

Tippünk: 2, X

18.00: FC Köbenhaven – Midtjylland

A dán fővárosban csúcsrangadóra kerül sor vasárnap, az első helyen álló FCK ugyanis a második Midtjyllandot fogadja. Ez a csata nagy hatással lehet az alapszakasz végkimenetelére is, főleg, ha a hazaiak győznek, hiszen akkor ötpontos előnyre tesznek szert.

Emellett az FCK sorozatban hat Superliga-győzelemmel érkezik a rangadóra, így nehéz feladat vár az FCM -re. De a vendégek edzője, Bo Henriksen nem foglalkozik ezzel.

„Abszolút nem érdekel az FCK. Ezen a héten egyetlen mondatban sem említettem, egyetlen másodpercig sem beszéltem leendő ellenfelünkről” – nyilatkozta még a csütörtöki kupacsata előtt.

A felek ugyanis Európában voltak érdekeltek, az FCK 3-1-re győzött Pozsonyban, a Slovan Bratislava vendégeként a Konferencia Ligában, míg a Midtjylland hazai pályán játszott 1-1-et a bolgár Ludogoreccel az Európa Ligában.

Annyi bizonyos egy rangadóhoz sok néző dukál, na most ebben sem lesz hiány, mert várhatóan 35.000 (!) néző tekinti majd meg a mérkőzést a Parkenben.

Tippünk: 1, X

HÉTFŐ
19.00:
Silkeborg – AGF

Bár a 2019-2020-as szezonjára nem lehetett büszke a Silkeborg, abban a rendkívül gyenge szezonjában is képes volt kétszer megtréfálni az AGF csapatát. Két éve októberben 4-3-ra győzött idegenben, legutóbb, 2020. március 9-én pedig hazai pályán verte 2-1-re riválisát.

Hogy összejön-e a tripla? Mind esélye megvan rá, hiszen nyolc forduló után öt ponttal többet gyűjtött ellenfelénél.

Tippünk: 1

A 3F Superliga állása a 8. forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása a 8. forduló után. Fotó: Superliga.dk

Kapcsolódó tartalom:

Kiemelt kép:  Lars Rønbøg, Getty Images