KÉZILABDA

Veszprémi edző kritizálja a dánokat!

Minden bizonnyal Rene Toft Hansen szezonja véget ért.

A dán válogatott szövetségi kapitánya Nicolaj Jacobsen nem érzi úgy, hogy túl sokat használta volna a veszprémi beállóst.

Eddig úgy néz ki, Rene Toft Hansenek a sérülése miatt ki kell hagynia 4-6 hónapot, ami azt is jelentheti, hogy ebben az idényben már nem fog pályára lépni veszprémi színekben.

Ágyék sérüléssel bajlódott eddig is, de a VB-re meggyógyult és játszott, ahol a dán csapat védekezésének meghatározó játékosa volt.

A veszprémi klub edzője Davis David (aki az Egyiptomot irányítja a VB-n) szerint, ősszel nem jött rendbe a sérülése a dánok által csak “védelmi miniszternek” becézett játékosnak.

-Szerintem sokat játszatták a VB-n ,nem kellett volna ennyi szerepet vállalnia- mondta a veszprémi csapat vezetőedzője.

-Hétfőre várom az orvosok véleményét az állapotáról, de ahogy hallom előzetesen, Ô rá már nem számíthatunk ebben a szezonban. Lehetetlen most találni hozzá hasonló képességű játékost ilyenkor.

– A csapatunknak van egy “szabálya” illetve szokása, ha az a válogatott összetartás előtti hónapban sérült vagy akkor a klubnál kell maradni. A klubcsapat az első! Tudom, hogy mindenki szeret játszani a saját hazája válogatottjában, de a klubnál van szerződésük innen kapják a fizetésüket! Most ez egy nagy probléma! – fejezte ki csalódottságát Davis David.

 A dánok cáfolják, hogy sokat használták volna Renét.

Minden  meccsén a vb-én 12 perc után lecserélték. Az első három meccsén játszott 26,25 illetve 0 percet. Az osztrákok ellen 38 perc jutott neki, miután 10 perc játék után megsérült a norvégok ellen.

Dán szövetségi kapitány , Nikolaj Jacobsen szerint nem játszott sokat Rene Toft Hansen.

-Nem mondanám hogy sokat játszott. Minden meccs után a 10-12 perceben lecseréltük.Nem gondolom hogy ennél jobban vigyázni tudtunk volna rá. Folyamatosan terheltük a norvég meccsig.-válaszolt a kritikákra Nikolaj Jacobsen-  dán tv2 sportnak.

A dán tv2 szakértője a volt válogatott játékos Claus Møller Jakobsen is megvédte Nikolaj Jacobsent.

– Rene sérülése nem a túlterheléstől lett. Egy szerencsétlen véletlen folytán keletkezett, amikor is meglökték és elvesztette egyensúlyát.Nem értek egyet azzal hogy sokat használták volna. Viszont ha a játékosokat 10-12 perc után cserélni kell akkor a csapatok keretét növelni kellene. – mondta Claus Møller Jakobsen.

Dánia következő ellenfele a Davis David által irányított Egyiptom lesz hétfőn este.