KÉZILABDA

Női kézilabda: Dán keret a Golden League-re.

Négy új név a dán válogatott keretében.

A dánok szövetségi kapitánya Klavs Bruun Jørgensen kihirdette a 20 fős keretét a március végén tartandó Golden League-ra.

A dán válogatott ellenfelei Franciaország, Norvégia és Románia lesznek. A négyes torna jó felkészülési lehetőség a Svájc elleni vb-selejtezőre.

Kapusok: Sandra Toft, Althea Reinhardt, Amalie Milling

BeállósokKathrine Heindahl, Stine Bodholt, Sarah Iversen

Szélsők:Fie Woller, Lærke Nolsøe, Freja Cohrt, Trine Østergaard, Mathilde Hylleberg

Átlövők : Anne Mette Hansen , Kristina Jørgensen, Line Haugsted, Mie Højlund, Stine Jørgensen, Nadia Offendal, Lotte Grigel, Louise Burgaard, Celine Lundbye.

Érdekes, hogy a keretbe ismét nem fért be a Siófok KC-ban jó formában játszó Simone Böhme.

Négy új név viszont bekerült a keretbe a decemberi Európa bajnokság óta: Amalie Milling ( Koppnehága), Freja Cohrt ( Odense), Celine Lundbye (Arhus United) és Louise Burgaard (Iksat-Herning).

Anne Cecilie la Cour (Koppenhága) egy időre szünetelteti a válogatott karrierjét , a családjával szeretne több időt tölteni.

A dánok számára viszont nagy veszteség, Mette Tranborg kiesése a térdsérülése miatt.  Klavs Bruun Jørgensen-nél alapembernek számított az átlövő, az egyik legtöbb időt töltötte a pályán a szövetségi kapitánynál.

A dánok programja a Golden League-en , március 21-én Norvégia majd 23-án Franciaország és 24-én Románia lesz az ellenfelük.

Forrás, foto: TV2 sport

szerző, fordító: daniasport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!