KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Sokk a svéd kézilabdának: ekkora veszteség mellett nem éri meg a kupaszereplés

Ha hinni lehet az adatoknak, akkor a svéd kézilabdaklubok 100-150 ezer koronát (9-13 ezer eurót) veszítenek minden egyes európai kupafordulón, így egyáltalán nem éri meg elindulni az EHF eseményein – írta az Aftonbladet.

Stefan Albrechtson Fotó / Kiemelt kép: sportbladet.se
Stefan Albrechtson Fotó / Kiemelt kép: sportbladet.se

A Svensk Elithandboll sporteseményeket és egyéb eseményeket szervez, irodai feladatokat lát el és tanácsadói szolgáltatásokat nyújt a sportmarketingben, valamint reklámjogok értékesítésében/közvetítésében Svédországban.

Amikor a gazdasági vezető a kiesésben bízik

Stefan Albrechtson, a Sävehof klubigazgatója a Sportbladetnek nyilatkozva elmondta, hogy a klub költségvetésében 1,2 millió koronát terveztek költeni az európai meccsekre ebben a szezonban (a férfiak az Európai Ligában, a nők a Bajnokok Ligájában játszottak), de most megpróbálják csökkenteni az összeget. Spórolni kell az utazással és okosabb, olcsóbb életvitelre kell átállni.

„Egy szezonban több mint 60 hazai meccsünk van – női és férfi csapat együttesen -, ha mind a férfiak, mint a nők szerepelnek az európai kupákban is. De bevétel alig van.

„Lehet, hogy elindul valamelyik kupában, mert a vezetés megígérte a játékosoknak, de aztán már az első selejtezőnél lemondanak a pályaválasztói jogról, mert így olcsóbb. A pénztáros pedig abban bízik, hogy a csapat kiesik…

Sok visszalépő lesz

Albrechtson szerint akadt ugyan egy bevételi forrás, amely jelentősen tompíthatta az anyagi veszteséget, ám az elmúlt öt évben ez szép lassan eltűnt.

Kapcsolódó Tartalom: