KIEMELT HÍRLABDARÚGÁS

3F Superliga: gólkirályt igazolt a TSG Hoffenheim.

FC Koppenhága- Robert Skov. Fotó Anders Kjærbye / Ritzau Scanpix Danmark

Robert Skov a dán bajnok FC Koppenhága tavalyi gólkirálya a Bundesligába igazol, áll a dán csapat honlapján.

Egy átigazolás története, egy különös megállapodás miatt távozott most a 23 éves játékos.

A fővárosi csapat edzője Ståle Solbakken nyilatkozott arról, miért most kellett belemenniük ebbe a számukra nagyon rossz időpontra időzített átigazolásra.

18 hónappal ezelőtt, Robert Skov a Silkeborg játékosa volt és már majdnem egy repülőn ült, hogy egy Bundesliga klub leigazolja, ekkor sikerült meggyőznünk arról, igazoljon hozzánk. Ezt úgy sikerült elérnünk, hogy hoztunk egymás között egy úgynevezett “gentleman”-megállapodást. Abban egyeztünk meg, ha valaki jelentkezik érte újra a Bundesligából, akkor elengedjük, ez történt most.

Skov esete egy sikertörténet számunkra is. Amikor hozzánk került az akkor kieső Silkeborgból, egy jó Superliga játékos volt, nálunk vált fantasztikus Superliga játékossá és egy jó nemzetközi szintre ért fel.

Tudom jól, Robert kedveli a Bundesligát erről a lehetőségről álmodott. A Bundesliga gyors és fizikailag egy kemény bajnokság, de biztos vagyok benne megállja majd a helyét egy olyan erős csapatban mint a TSG Hoffenheim.

Számunkra az átigazolása nem a legjobb időpontban jött létre, hiszen jönnek a Bajnokok Ligája meccsek, ahova szeretnénk bekerülni, de a szavunkat tartani akartuk, hiszen így tudtunk vele megegyezni 18 hónappal ezelőtt. – vázolta a kialakult helyzetet a dán bajnokcsapat edzője.

Robert Skov 29 gólja a tavalyi bajnokságból.

Robert Skov.

Született : Silkeborg 20. maj 1996 (23 år).

Nemzetisége: Dán.

Posztja: Jobbszélső

2012-2017: Silkeborg IF.

2018-2019: FC Koppenhága.

2019-: TSG 1899 Hoffenheim

Válogatott:

A-válogatott: 1 mérkőzés, 0 gól.

U21: 25 mérkőzés, 11 gól.

U19: 9 mérkőzés, 2 gól.

U18: 5 mérkőzés, 2 gól.

2016-os olimpián a dán csapat egyetlen gólját lőtte.

Forrás: fck.dk, dr sporten.dk, tv2sport.dk

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!