KÉZILABDA

Svéd válogatott játékos abbahagyta pályafutását – ” Rossz testbe születtem”-mondta

foto: Loic Venance / Ritzau Scanpix

Louise Sand svéd válogatott játékos arra az elhatározásra jutott 26 évesen befejezi pályafutását. 

Egy hónappal ezelőtt még játszott a franciaországi európa bajnokságon a svéd válogatott színeiben, ma abbahagyta a kézilabdát.

Több mint 100 válogatott meccsel a háta mögött, ma bejelentette közösségi oldalán, hogy itt a vége karrierjének.

–  A mai nappal felbontottam az érvényes szerződésem a Flluery-nél. A klub és a lányok fantasztikusak voltak.-írta többek között az oldalán.

-Az okokról a döntésem háttréről nyíltan beszélek egy podcastban, amint itt hallgathattok meg: Utkastpodden .

A svéd aftonbladet szerint, Louise Sand a podcastban arról mesélt, hogy egy nemi dysfori-ban szenved. Ez akkor jön elő, amikor eltérés van eredeti neme és a szexuális beállítottsága között.

-Utóbbi időben sokat szenvedtem, és rájöttem mi volt ennek az oka. Egyszerűen rossz testbe születtem- mondta  a svéd balszélső

-Ha a tükörbe néztem, soha sem láttam magamat, úgy mint egy ismert vagy nyilvános személy, de tudom nem bújhatok el a nyilvánosság elöl. Ezért döntöttem úgy, hogy kiállok és elmondom saját szavaimmal mi van velem. Talán egy nem nyilvános 26-éves személynek nem is kellene magyarázkodnia ,észrevétlenül maradhatna,de én nem. -mondta Louise Sand.

Louise Sand Sri Lankában született 2011 óta profi kézilabdás, megfordult a IK Sävehof, Brest és legutoljára a  Fleury csapatában.

-Remélem megértitek és elfogadjátok a döntésemet. Eljött az idő, hogy máshogyan éljem az életem. -írta zárásként az Instragram oldalára.

A közlemény után egy nappal is szinte özönlöttek a bátorító, támogató hozzászólások így több mint 7000 like-ot és 1200 hozzászólás ért el az instragam porfilján. Több neves sportoló támogatta, ismert svéd közéleti személyiségek, politikusok álltak ki amellett, hogy helyesen döntött akkor amikor kiállt a nyilvánosság elé.