KÉZILABDA

Új akciótervet dolgozott ki a dán szövetség

Bár a dán férfi kézilabda-válogatott a januári világbajnokságon aranyérmet szerzett, a vezetők dolgát megnehezítette, hogy két játékos, Nikolaj Øris és Mikkel Hansen nem tudott százszázalékosan koncentrálni az eseményre – ugyanis mindkettőnek a torna alatt született meg a gyermeke.

 

https://www.dhf.dk/nyheder-og-presse/nyheder/haandboldherrerne-skal-paa-en-ekstra-lang-traeningslejr-i-hele-marts-maaned/

 

A szövetség a hivatalos honlapján áprlis elsején azt közölte, hogy új akciótervet dolgoznak ki annak érdekében, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő: 2020 márciusától kezdve minden év harmadik hónapját központi edzőtáborozással szeretnék tölteni, lehetőleg egy olyan távoli országban, ahová nincs közvetlen repülőjárat.

 

Az időpontválasztás nem véletlen: így még a vb és Eb előtt vagy után születnének meg az utódok, és nem a világesemény alatt.

 

Mindig nagyszerű, ha a játékosok hazai fronton is sikeresek, én is elsők között gratuláltam a friss apáknak. De sokkal jobb lenne, ha a jövőbeli szülésekre például februárban kerülne sor” – nyilatkozta Morten Henriksen sportigazgató. Szerinte Szamoa például ideális helyszín lehetne az edzőtáborra, ott a játékosok a teljes energiájukat a tréningenre fordíthatnák.

 

Természetesen tudjuk, hogy nehéz távol maradni a barátnőktől és feleségektől, ezért annyit megengedünk, hogy néhány órárameglátogassák a párjaikat. De erre csakis napközben és legalább két csapatvezető jelenlétében kerülhet sor” – tette hozzá Henriksen.

 

A hír a játékosokból vegyes reakciókat váltott ki, többen arra kérték a vezetőket, hogy mivel ezt nem merik otthon bevallani, a Dán Kézilabda Szövetség segítsen a kommunikációs stratégia kialakításában.

 

Ezzel ellentétben az olimpiai és világbajnok Henrik Møllgaardúgy vélekedett, hogy mivel már két gyereke van, számára ez nem okozna különösebb problémát.

 

(Boldog április elsejét!)