KÉZILABDA

„Valószínűtlennek tűnik, hogy a világ legjobb klubjában kézilabdázom”

 

Anne Mette Hansen a Győri Audi ETO-ról áradozott.

Annak ellenére, hogy Anne Mette Hansen távol él otthonától, nagyon élvezi, hogy a világ egyik legnagyobb kézilabdaklubjában, a Győri Audi ETO KC-ban szerepelhet. A dán tv2 azzal vezette fel a vele novemberben, a magyar városban készített anyagot, hogy tapasztalata döntő fontosságú lehet az oroszok elleni hétfői Eb-középdöntőben, de a balátlövő hiába szerzett négy gólt, csapata simán, 32-21-re kikapott az olimpiai bajnoktól.

A riport úgy mutatja be Győrt, mint az a város, ahol annyira imádják a kézilabdát, hogy Hansent még a helyi pincér is ismeri, és ha már felbukkan az étteremben, azonnal közös fotót kérnek tőle a betérő vendégek is.

„Itt mindenki ismer bennünket, ez teljesen más, mint korábban Koppenhágában, ahol senki sem tudta, kik vagyunk. Az emberek meglátnak, megállítanak, beszélgetnek veled a mérkőzésekről, mert nagyon érdekli őket a sportág. Ez egy igazi kézilabdaváros” – nyilatkozta Hansen.

A Győr a legjobb csapat

A játékos lakása pár perc sétára található a Széchenyi tértől, és ugyanabban a lakóépületben él, mint a csapat néhány másik tagja. Annak ellenére, hogy Győr mindössze a hatodik legnagyobb magyar város, a klub 2008 óta egy idényt leszámítva mindig bajnok lett, és úgy nyert négy BL-címet, hogy kétszer is megvédte címét a legrangosabb európai kupasorozatban.

„Ennél nagyobb csapatba nem lehet kerülni, fölöttünk nincs öt-hat másik. Ez a legjobb” – tette hozzá, utalva arra, hogy a német Audi autógyár óriási támogatásával válhatott Magyarország és egész Európa meghatározó csapatává. A főszponzor pedig eleget kap a pénzéért.

„Itt sokkal több pénz van, a játékosanyag kiváló, semmi sem hiányzik. Minden edzésen két masszőr és fizioterapeuta segíti a munkát, sok csarnok áll a csapat rendelkezésére” – mondta

Hansen, hozzátéve, amióta ő ott játszik, az ETO nem veszített hazai mérkőzést.

„Kicsit valószínűtlennek tűnik, hogy Győrben vagyok, és a világ legjobb csapatában kézilabdázom. 22 éves koromra egy álom valóra vált ezzel, soha nem képzeltem volna, hogy ez megtörténhet.”

Első, második, harmadik

Miután rajta kívül a norvég Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal és Kari Brattset sem beszél magyarul, hetente egyszer nyelvórán vesznek részt.

„Megpróbálunk megtanulni néhány rövid mondatot és pár szót, hogy mondhassunk valamit a rajongóknak, illetve egymásnak az edzéseken. Nehéz nyelv, de próbálkozunk. Első, második, harmadik – ezeket a szavakat ismerem, bár utóbbi kettőre kevés szükségünk van itt” – mondta mosolyogva.

Szerencsére a pályán könnyebb dolga van, hiszen a világ legjobbjaival játszhat együtt, olyan csapattársai vannak, mint

Nora Mörk, Görbicz Anita és Eduarda Amorim – utóbbi kettőt megválasztották korábban a világ legjobbjának is.

„Hihetetlenül sokat tanulok minden egyes nap, amikor velük vagyok. Klasszis kézilabdázók mellett folyamatosan fejlődik a játékom. Védekezésben már sokkal jobb vagyok, és ez nagyobb nyugalommal tölt el. Élvezem az ittlétet, remélem, még sok éven át lesz benne részem.”