KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Csődveszély a Vipersnél – Kritikus helyzetben a háromszoros BL-győztes

A túlélésért küzd a Vipers Kristiansand, a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes norvég női kézilabdacsapat játékosai is lépéseket tettek, hogy pénzt gyűjtsenek a klub számára.

Viper Kristiansand és Katrine Lunde Fotó, Kiemelt kép: Beate Oma Dahle NTB
Viper Kristiansand és Katrine Lunde Fotó, Kiemelt kép: Beate Oma Dahle NTB

“Azon dolgozunk, hogy a partnerekkel együtt keressünk néhány megoldást, és párbeszédet folytatunk Kristiansand önkormányzatával. Dolgozunk, hogy megpróbáljuk biztosítani a továbblépést” – tette hozzá Løyland, de a Fædrelansvennen című lapnak nem kívánt arra válaszolni, hogy a klubnál vannak-e fizetéscsökkentések.

Az viszont tény, 5 millió norvég koronával (nagyjából 165 millió forint) csökkentették a költségvetést.

“Tettünk néhány intézkedést, miközben jó Bajnokok Ligája csapat vagyunk. Úgy gondolom, ezt a feladatot teljesítettük. Most már a szezon hátralévő részének megmentéséért küzdünk” – fogalmazott Løyland, akivel az alábbi párbeszédet folytatta le a TV2

Ez a túlélésről szól?

Igen, egyértelműen arról”

Mikor esedékesek a számlák?

“Jelenleg nincsenek kifizetetlen számláink. Ebben jók voltunk. Ezután is így lesz“.-jelentette ki Løyland, aki dicséri a Vipers stábját azért, ahogyan reagáltak a klub anyagi helyzetére.

“Maguk a játékosok voltak azok, akik kezdeményezték a döntést, ami óriási. Melyik világbajnok ült volna le és telefonálta volna körbe a vállalkozásokat, hogy tudnának-e támogatni bennünket? Ez hihetetlen. Nem tudom eléggé dicsérni őket. Az egy dolog, hogy a Vipers háromszoros Bajnokok Ligája-győztes és a világ legjobb női kézilabdacsapata a pályán, de azon kívül is átkozottul jók vagyunk… – mondta végezetül Benedicte Løyland.

Kapcsolódó tartalom: