KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: ismét rangadó vár a Midtjyllandra

Péntektől hétfőig a 13. fordulóval folytatódik dán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a 3F Superliga 2019–2020-as szezonja.

PÉNTEK
19.00: AaB–OB

A válogatott szünet után folytatódik a dán élvonal, az eső, pénteki mérkőzésen az Aalborg az Odensét fogadja. A két csapat egyaránt győzelemmel zárta az előző fordulót, így mindketten reménykedhetnek a jó folytatásban. A hazaiak három vereség után nyertek legutóbb, a szurkolók szerint azért, mert Lucas Andersen végre visszatért. Ha válogatott társa, Kasper Kusk is hozza a formáját, az AaB megnyerheti a meccset.
A vendégeknél Jacob Barrett Laursen, Ryan Johnson Laursen és Troels Kløve mind sérült, kérdéses Issam Jebali játéka is, míg Ramon Leeuwin eltiltását tölti.
Tippünk: X, 2


VASÁRNAP
12.00: Horsens–Hobro

Nagy lehetőséget kap a Horsens arra, hogy kicsi javítson a helyzetén, és négy nyeretlen bajnoki után ismét három pontot szerezzen. A csapat egy elképesztően rossz hazai sorozat után (kilenc meccse nyolc vereség egy döntetlen) végre magára talált, a legutóbbi két bajnokija közül egyet megnyert és egy döntetlent játszott a CASA Arenaában.
Ellenfele a legutóbbi három meccsén mindössze egy pontot szerzett Hobro lesz, amely idegenben nem olyan virgonc.
A hazaiaknál Ayo Simon Okosun eltiltás, a vendégeknél Alexander Baun és Mads Hvilsom sérülés miatt nem játszhat.
Tippünk: 1


14.00: SønderjyskE–Nordsjælland
A SønderjyskE elég lüktető szezont fut, most éppen a hullámhegy tetején van, hiszen legutóbbi öt bajnokiján nem kapott ki. Sőt, három döntetlen után kétszer is 2-1-re nyert, előbb otthon a Brøndby, majd legutóbb idegenben az Esbjerg ellen. A Nordsjælland kiegyensúlyozott, mégis egy ponttal kevesebbet gyűjtött, eddig két döntetlen mellett ötször nyert és ötször kikapott.
A hazaiak csak amiatt aggódnak, hogy a válogatott szünet kizökkentette őket a jó szériából, de éppen emiatt szeretnének bizonyítani. Marc Pedersen, Teit Jacobsen és Eggert Jonsson sérülés miatt nem játszhat, de mi így is bízunk a hazai sikerben.
Tippünk: 1


14.00: AGF–Silkeborg

Sorozatban hat győzelem után legutóbb 2-0-s vereséget szenvedett a szomszéd Randerstől az AGF csapata, amely így vissza is csúszott az ötödik helyre. A kérdés, hogy ez a botlás mennyire zökkentette ki a futballistákat, az biztos, hogy a lehető legkönnyebb ellenfél ellen szerezhetik vissza az önbizalmukat.Vasárnap ugyanis az utolsó helyen álló, nyeretlen Silkeborg látogat a Ceres Parkban, és Kent Nielsen edzőnek továbbra is óriási problémát jelent a sok sérült: Magnus Mattsson, Gustav
Dahl, Milan Massop és Shkodran Maholli után most a csapatkapitány Dennis Flinta is kidőlt.
Tippünk: 1


16.00: FC København–Esbjerg

Szegény címvédő nagyon nehezen lábal ki a válságból, de annak ellenére, hogy már háromszor is kikapott, még őrzi a második helyet. A csapat most az utolsó előtti Esbjerg ellen valós győzelmi esélyekkel lép pályára, kell is a siker, hogy a Midtjylland ne tudja még jobban növelni az előnyét.
Ståle Solbakken edző helyzete némileg javult, hiszen Stephan Andersen öt hónapos szünet után visszatérhet, Dame N’Doye és Sten Grytebust is jó úton jár a teljes gyógyulás felé, ugyanakkor Robert Mudrazija, Nicolai Boilesen és Jonas Wind még sérült, míg Rasmus Falk az eltiltását tölti.
A vendégeknél Jacob Sørensen sérült, Rodolph Austin eltiltott, ugyanakkor az feldobhatja a csapatot, hogy a válogatott játékosok jól szerepeltek. Adrian Petre két gólt szerzett a román
U21-es válogatottban, Joni Kauko és Pyry Soiri a finneknél szerepelt, míg a Daniel Anyembe a dán U21-esekkel játszott Észak-Írország és Finnország ellen.
Tippünk: 1


18.00: Lyngby–Brøndby

Nem tudjuk, mennyire meglepetés, ha fix egyesre vesszük ezt a mérkőzést, annak ellenére, hogy a hazaiak a 10., a vendégek a 6. helyen állnak. De az tény, a Lyngby nagyon erős otthon, hat meccséből négyet is megnyert, míg a Brøndby ugyan legutóbb éppen az FCK-t verte
simán, de idegenben az ötből mindössze egyszer nyert a szezon során.
A hazaiaknál Martin Ørnskov, Frederik Gytkjær és Adnan Mohammad nem egészséges, ugyanakkor pályára léphet az a Rezan Corlu, akit éppen a Brøndbytől vettek kölcsön. A vendégeknél Simon Tibbling, Kasper Fisker és Joel Kabongo sérült, de kérdéses Tobias Børkeeie, illetve Lasse Vigen Christensen szereplése is.
Tippünk: 1

HÉTFŐ
18.00: Midtjylland–Randers

A forduló rangadóját hétfő estre a herningi MCH Arenában rendezik, ahol a listavezető a 3. helyen álló riválist fogadja. A Midtjylland kilenc győzelem mellett kétszer játszott döntetlent, és mindössze egyszer kapott ki, előnye jelenleg 4 pont az FCK előtt.
Ami magyar szempontból a legfontosabb, hogy Korcsmár Zsolt talán már bevethető lehet,Marc Dal Hende és Kristian Riis is jó úton halad a felépülés felé. Sory Kaba letöltötte az eltiltását, de most Frank Onyeka marad ki hasonló ok miatt.
A Randers a legutóbbi öt bajnokiját megnyerve már 20 pontos, ha szerencséje lesz, akkor lehet, teljes csapattal várhatja a csatát. Issah Salou ugyan bokasérüléssel bajlódik, de várhatóan rendben lesz, csak úgy, mint Simon Graves és Mathias Nielsen. Ami aggodalomra adhat okot, hogy Saba Lobjanidze megsérült a grúz válogatottban, még nem tudni, ez a
sérülés megakadályozza-e őt a pályára lépésben.
Tippünk: X, 1

A bajnokság állása a 12.forduló után

[team_standings 3212]