KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: lassan eldől a bajnoki cím és a kiesés

Az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság a playoff 3. fordulójával folytatódik, és ugyan még sok van hátra, lassan úgy tűnik, a kilencpontos előnnyel élen álló FCK-.t nem nagyon lehet behozni, míg a SönderjyskE és a Vejle is menthetetlen.

A 3F Superliga 25. fordulójának párosítása. Fotó: Superliga.dk
FELSŐHÁZ
SZERDA
18.30:
Randers – Midtjylland

Úgy tűnik, a bajnoki címről le kell mondani a Midtjyllandnak, amely azonban az ezüstérmet még behúzhatja a gyengélkedő Bröndbyvel szemben. Ehhez azért nyernie kellene a Randers vendégeként, amit legutóbb októberben is megtett.

A hazaiaknál Marvin Egho, Alhaji Kamara és Joel Kabongo sérült, de kérdéses Simon Graves és Nicolai Brock-Madsen szereplése is. Mikkel Kallesöe viszont hosszú sérülés után ismét játszott, kérdés, hogy Thomas Thomasberg helyet szorít-e neki a kezdőben.

A vendégeknél Marrony, Max Meyer és Juninho játéka kétséges.

Tippünk: X, 2

CSÜTÖRTÖK
16.00:
Silkeborg – FC Köbenhavn

A Silkeborg sorozatban négy vereség után alaposan elverte a Bröndbyt (3-0), mégsem hisszük, hogy esélyes lenne az FCK ellen. Bár egy pontot azért remélhet, hiszen a legutóbbi három egymás elleni bajnoki döntetlenre végződött, ősszel például kétszer is 0-0-t játszottak a felek.

A hazaiaknál André Calisir, Alexander Lind és Milan Massop nem léphet pályára, a vendégeknél a fejsérülést szenvedett Peter Ankersen szereplése kérdéses. ha nem tud játszani, Kevin Diks lehet a jobbhátvéd. Carlos Zeca hosszabb ideje sérült, Nicolai Jörgensen betegséggel küzd.

Tippünk: 2, X

18.00: Bröndby – AaB

Mély gödörbe került a Bröndby, amely egymás után háromszor is kikapott, így az Aalborg a hétvégén megelőzte, és fellépett a képzeletbeli dobogóra.

A két csapat most a Bröndby Stadionban csap össze, ott, ahol az AaB az elmúlt hat évben mindössze egyszer tudott nyerni. A hazaiaknak kell a győzelem, különben lemondhatnak az éremről is, úgy érezzük, ezt az eltiltott középpályás, Josip Radosevic nélkül is hozzák.

A 3F Superliga felsőház állása a rájátszás 3. fordulója után. Fotó:Superliga.dk
A 3F Superliga felsőház állása a rájátszás 3. fordulója után. Fotó:Superliga.dk

Tippünk: 1

ALSÓHÁZ
CSÜTÖRTÖK
14.00:
OB – Vejle

Sokáig úgy tűnt, hogy az OB az előző fordulóban 2-1-re kikap a SönderjyskE vendégeként, de a védő Jörgen Skjelvik a 80. percben döntetlenre mentette a mérkőzést.

„Hihetetlenül sokat jelentett, hogy vissza tudtunk jönni, és pontot szerezhettünk. Ha nem tudunk nyerni, akkor az a legfontosabb, hogy ne veszítsünk” nyilatkozta Andreas Alm vezetőedző, akinek most hazai pályán a másik kiesőjelölt, a Vejle ellen kell harcba vinnie csapatát.

Egy esetleges győzelemmel meg is nyugodhatna az Odense, hiszen tíz pontra eltávolodna a kieső helytől.

Tippünk: 1

14.00: AGF – Viborg

Az alsóház két legjobb csapata ezúttal Aarhusban csap össze, a tét nem kicsi, hiszen a bajnokság 7. helyezettje még kijuthat Európába egy playoffpárharc megnyerésével.

Jelenleg a Viborg áll jobban és három ponttal a riválisa előtt áll, de ezt a hátrányt már csütörtökön ledolgozhatja az AGF.

A hazaiaknál hat bajnoki óta nyeretlenek és a legutóbbi négy meccsen döntetlent értek el, így itt léenne az ideje egy győzelemnek. Mikael Anderson, Yann Aurel Bisseck és Sebastian Hausner eltiltása lejárt, Jack Wilshere és Mustapha Bundu szereplése kérdéses.

A Viborgnál Tobias Bech ismét játszhat, így valószínűleg Jan Zamburek helyére kerül a szélen, míg Jay-Roy Grot szereplése sérülés miatt kérdéses.

Tippünk: 1, X

PÉNTEK
18.00:
Nordsjaelland – SönderjyskE

Kilátástalan küzdelmet folytat a SönderjyskE, amely immáron 15 bajnoki óta ( hét hónapja!) nyeretlen – azonban döntetlenre bármikor jó lehet.

Az utolsó helyen szerénykedő csapat ezúttal a farumi Right to Dream Parkba látogat, ahol a Nordsjaelland számára létkérdés a három pont, hiszen a Vejle fenyegető közelsége még kieséssel is fenyegethet.

Az biztos, hogy ősszel négy pontot szerzett a SönderjyskE ellen (2-0, 1-1), és a vendégcsapat 2016. szeptember 18-a óta nem nyert Farumban.

Tippünk: X

A 3F Superliga alsóház állása a rájátszás 3. fordulója után. Fotó:Superliga.dk
A 3F Superliga alsóház állása a rájátszás 3. fordulója után. Fotó:Superliga.dk

Kapcsolódó tartalom: