KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

„A legnehezebb ellenféllel játszunk” – ETO elleni győzelemre készül a Team Esbjerg

Magyar és dán szempontból is izgalmasnak ígérkezik a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntője, igaz, a két nemzetet képviselő csapat közül csupán egy juthat be a vasárnapi fináléba. A friss dán bajnok Team Esbjerg ugyanis a Győri Audi ETO KC-val csap össze, és abban mindenki egyetért, hogy ez akár döntőnek is beillene.

Team Esbjerg csapatfotó Fotó Kiemelt kép: tophaandbold.dk

Amíg a magyar csapat 2005 óta először zárt úgy évet, hogy se bajnoki címet, se Magyar Kupát nem nyert, addig az esbjergiek a hazai kupa decemberi behúzás után simán hozták a bajnokságot is. Úgy, hogy szinte tökéletes szezont futottak, a 36 mérkőzésből 35-öt megnyertek és mindössze egy döntetlent értek el – azt is az Ikast elleni elődöntőben, rettentő tartalékosan felállva.

A célkitűzést már teljesítette a Team Esbjerg

De a csapat erejét mutatja, hogy az Ikast elleni meccseken Jesper Jensennek figyelmen kívül kellett hagynia olyan sztárjátékosokat, mint Henny Reistad, Nora Mörk, Marit Rösberg Jacobsen, Mette Tranborg és Kathrine Heindahl – mégis sikerült a továbbjutás.

Múlt szombaton, a Nyköbing Falster Handball Club elleni 25-20-ös siker bebiztosította az aranyérmet, ez volt Jesper Jensen utolsó hazai meccse, a szakember ugyanis a nyártól már csak a dán válogatottra koncentrál.

„Különleges érzés volt, de nem sokat gondolkodtam rajta. Számomra az utolsó meccs a vasárnapi, budapesti leszmondta.

Hozzátette, függetlenül attól, hogy milyen eredményt hoz a Final Four, a Team Esbjerg már elérte az elsődleges célját.

„Megkérdezték tőlem, hogy mit szeretnék a legszívesebben megnyerni. Nehéz megmondani. De azt gondolom, hogy számunkra a dán bajnokság a legfontosabb, mert ez egy örök harcról szól. Arról, hogy a többieket magunk mögött hagyjuk, hogy a legjobbak legyünk Dániában” – magyarázta.

„Ha kapunk egy lehetőséget, hogy Európában is a legjobbak legyünk, akkor azt is szeretnénk, de nekünk a legfontosabb a dán bajnoki cím.”

Herkulesi feladat előtt

Ami az ETO elleni csatát jelenti, a vezetőedző szoros elődöntőt jósol, a klub honlapja pedig azt írta, bár a meccsre Magyarországon kerül sor, a Team Esbjerg győzni akar Budapesten.

Jesper Jensen azonban elismerte, hogy nehéz lesz a feladat, mert az ellenfél egy olyan csapat, amely az eddigi tíz Final Fourból kilencszer ott volt a pályán, négyszer pedig meg is nyerte a sorozatot.

„Talán mind közül a legnehezebb ellenféllel játszunk. Ez egy olyan csapat, amely már sokszor kipróbálta magát, tudja, mi kell a sikerhez, ismeri ezt a hétvégi cirkuszt. Egy olyan klub, amely a Bajnokok Ligája megnyerésére épült”mondta.

Az ETO ellen továbbjutni igazi herkulesi feladatnak tűnik, de a Team Esbjerg nem érzi magát esélytelennek. A sérültek közül néhányan meggyógyultak (csupán Mette Tranborg és Marit Rösberg Jacobsen maradt ki), a csapat pedig bajnokként, győztes hangulatban a magyar fővárosba. És ez nem mellékes, álltja a vezetőedző.

„Sokszor érzelmi vákuum van egy ilyen cím után, amikor csak egy-két napba telik, mire újra megtalálod magad. De ezen túlvagyunk, most valami új felé fordíthatjuk a tekintetünket, és 100 százalékosan a Bajnokok Ligájára koncentrálhatunk. Ezért fontos, hogy kedden nem volt már harmadik meccsünk. Javította a lehetőségeinket, és erre szükségünk volt – vélte Jesper Jensen.

A szakember jó lehetőségeket jósol a győzelem megszerzésére.

„A győzelemhez nagyon sok kell, ezért sok mindenben jónak kell lennünk. Döntő lesz a tempó, hiszen amelyik csapat diktálhat, előnyt élvez. De egyik sem játszik lassan, így az kerülhet előnybe, amely képes irányítani és befolyásolni a meccs lendületét.”

A Final Four programja
Június 1., szombat
Elődöntő:
15.00:
Team Esbjerg (dán) – Győri Audi ETO KC
18.00: Metz HB (francia) – SG BBM Bietigheim (német)

Június 2., vasárnap
15.00: a 3. helyért
18.00: döntő

A Team Esbjerg budapesti kerete
Kapusok:
Anna Kristensen, Amalie Milling
Balszélső: Sanna Solberg
Jobbszélső: Anne Tolstrup Petersen, Marit Jacobsen
Beállósok: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen, Kaja Kamp
Átlövők és irányítók: Kristine Breistöl, Live Rushfeldt Deila, Julie Böe Jacobsen, Michala Möller, Nora Mörk, Luciana Rebelo, Henny Reistad

Kapcsolódó tartalom: