INTERJÚKKÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Aalborg edzője, Stefan Madsen: “Abszolút egy topcsapattal találkozunk…”

Kézilabda Férfi Bajnokok Ligája: A hét meccsére hangolódunk.

Aalborg HandboldMOL-Pick Szeged mérkőzéssel folytatódik a BL. 4. köre.

Jó formában várja a dán bajnok a Szegedet, eddig nem vesztett pontot a Bl-ben, a bajnokságban szerdán egy rangadót is nyertek Holstebroban 27-25-re, így vezetik a bajnokságukat. Az észak-jyllandi csapat a bajnoki cím mellett a dán-kupát és a szuperkupát is birtokolja ami mutatja, hogy a Szegednek egyértelműen a legjobb dán csapat lesz az ellenfele vasárnap délután.

Topcsapat vár ránk…

Stefan Madsen

Stefan Madsenek a hazai csapat edzőjének tettünk fel kérdéseket a mérkőzéssel kapcsolatban.

Stefan Madsen (megérdemelt aranykalapban) a tavalyi év legjobb liga edzője, aki már az elsö vezetőedzői évében megnyert mindet hazájában a csapatával. fotó: Bo Amstrup / Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Milyen meccsre számítasz a Mol-Pick Szeged ellen vasárnap?

Abszolút egy topcsapat vár ránk. Fizikálisan erősek, sok rutinnal rendelkező csapat. Arra számítok, hogy nagy nyomás alatt kell majd játszanunk, de remélem amit elterveztünk azzal a struktúrával( stratégiával) és magabiztosságunkkal, majd fel tudjuk velük venni a versenyt.

– A bajnokságban és a Bl-ben is nyeritek a meccseket. Mi a titka a jó formátoknak?

Azt hiszem jól tudtunk koncentrálni, fókuszálni a megadott feladatokra és eddig jól sikerült a játékosok között elosztani a terheket is. Nagyon bízunk a saját képességeinkben is, egy olyan csapat akarunk lenni aki megállja majd helyét mind a két sorozatban.

Mit gondolsz a MOL-Pick Szeged csapatáról?

Rendkívül erős együttes, minden poszton top játékosaik vannak. Egy csapat mely fizikálisan nagyon erős és mit ahogy említettem nagyon rutinosak is.

Szerdán este egy rangadót sikerült megnyernetek Holstebróban .Volt elég időtök a felkészülni a Bl.-mérkőzésre?

Aalborg Handbold

Igen azt hiszem volt, edzettünk azóta minden nap és megtettünk mindent, hogy készen álljunk a meccsre.

Bár még csak 3 forduló telt eddig a Bl-ben és vezetitek a csoportot, milyen helyezéssel lennél elégedett a csoportkör végén?

Nagyon bízunk benne, hogy az első hat hely valamelyikét megtudjuk szerezni. Jól kezdtük a csoportot, de tudjuk azt is milyen nehéz és kemény munka vár még ránk, hogy elérjük a céljainkat.

Vasárnap este a mérkőzés után, milyen eredménnyel lennél elégedett ?

Mi minden meccsre úgy megyünk ki, hogy azt meg akarjuk nyerni. Saját közönségünk segítsége nagy előny számunkra, amit már több alkalommal be is bizonyítottunk. Viszont ahhoz, hogy ezt ki is tudjuk használni, mindenkinek abszolút a legjobb formáját kell hoznia a győzelem érdekében.

Így fest a mérkőzés előtt a Jutlander Bank Arena fotó: aalborghaandbold.dk

Az aalborgi csapat honlapján található információk szerint, már több mint 4000 jegy kelt el a mérkőzést megelőző napokban. A rangadó a “Match of the Week”  azaz a hét meccse címet kapta az EHF-től, ehhez méltóan külön koreográfiával is várják majd a szurkolókat.

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!

Fotó: aalborghaandbold.dk , kiemelt kép: midtjyllandsavis (archív)