KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Andreas Christensen a “félreértett” klasszis

A Chelsea edzője, Thomas Tuchel dicséri a dán Andreas Christiansen játékát és személyiségét, majd a játékos jövőjéről is nyilatkozott a The Guardian című angol lapnak adott interjújában.

Andreas Christensen a Chelsea és a dán labdarúgó válogatott védelmének biztos pontja. Fotó: David Klein / Ritzau Scanpix
Andreas Christensen a Chelsea és a dán labdarúgó válogatott védelmének biztos pontja. Fotó: David Klein / Ritzau Scanpix

“Nagyon erős, nagyon megbízható, és még nem érte el teljes potenciálját” – mondta Thomas Tuchel, a Chelsea edzője, aki nem győzte dicsérni Andreas Christensent, akinek a szezon végén lejár a szerződése a londoni csapatnál.

Christenesen egyértelműen bizonyított

Tuchel szerint sokan félreértték és alábecsülték a dánt.

Nagyon erős, megbízható, és még közel sem érte el a saját határait. Topjátékos válhat belőle a következő években, reméljük, hogy erre sor is kerül, hiszen ne feledjük, hogy az akadémiánkról jön. Ő is tudja, hogy még fejlődnie kell, de maximálisan elszánt. Viszont az biztos, hogy időre és türelemre lesz szüksége.“

Thomas Tuchel szerint sokan azért is értik félre a dán játékost, mert nem az a hangos típus a pályán.

Nyilván, mások jóval hangosabbak a pályán, ő tényleg egy halk, kicsit félénk srác, de ez amiatt is van, mert nagyon intelligens.”

Thomas Tuchel

Azonban hiába a német dicsérő szavai, egyelőre nem biztos, hogy marad majd a Chelsea-ben. Persze úgy tűnik, hogy mindkét fél szeretné megtalálni a megoldást.

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a tárgyalások vége, sok megbeszélés vár még ránk. Egyelőre jónak tűnnek a dolgok, szeretnék a Chelsea-ben maradni.” – mondta Andreas

A klub a hírek szerint négy plusz egyéves szerződést ajánlott Christensennek. Első körben viszont eddig nem sikerült megegyezni, ennek állítólag az volt az oka, hogy a dán továbbra is a rosszabbul kereső játékosok közé tartozott volna, annak ellenére, hogy Tuchel érkezése óta igen fontos szerepet játszik a csapatban.

Cesc Fabregas is elismerően nyilatkozott Christensenről
Cesc Fabregas és Andreas Christensen Fotó: Adrian Dennis / Scanpix Denmark
Cesc Fabregas és Andreas Christensen Fotó: Adrian Dennis / Scanpix Denmark

A 25 éves dán játékos mostanság sok dicséretet kap, mind klubjában mind a válogatottban.

A nyári Európa-Bajnokságon is megtapasztalhattuk játék intelligenciáját, amikor- Wales ellen- a védelemből fellépve a középpályássorba látványosan megváltoztatta a dán labdarúgó-válogatott játékát.

Cesc Fabregas egy Twitter posztban írt elismerően volt csapattársáról

Nagyon jó játékos! Nagyon aláértékelt. Félénk, nem csap nagy zajt maga körül és alig hibázik a játék során.”- mondta spanyol, aki 2014-2019-ig játszott a Chelsea-ben, most jelenleg a 34 éves játékos a Monaco alkalmazásában áll.

Andreas Christiansen “AC”

Életkor: 25 év

Poszt: középső védő és védekező középpályás  

Klub:

Bröndby IF (2004-2012), Chelsea FC (2013-tól) kölcsönben (2015-2017, 137 mérkőzés / 1 gól ) Borussia Mönchengladbach (62 mérkőzés / 5 gól)

Válogatottság: 52 / 2 gól

Kapcsolódó tartalom:

Kiemelt kép: David Klein / Ritzau Scanpix