KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Ez történt a 3F Superliga 13. fordulójában: meglépett az üldözőktől az FCM

Péntektől hétfő estig tartott a 3F Superliga 13. fordulója, ahol 53.690, átlagban 8948 néző foglalt helyet a lelátokon. Rangadót nyert a Bröndby, de a forduló nyertese az FC Midtjylland.

A 3F Superliga állása a 13. forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása a 13. forduló után. Fotó: Superliga.dk

Vejle – FC Nordsjaelland 2-0 (2-0) 2612 néző

Nem írt történelmet a Vejle, mert győzni tudott az FC Nordsjaelland ellen. A tippajánlónkban már említést tettünk a Superliga sereghajójának negatív mérlegéről, ami nem dőlt meg köszönhetően a vendégcsapatnak. Egy öngóllal és egy kapusbakival járultak hozzá a Vejle idénybeli első győzelméhez.

Silkeborg – Odense 1-1 (0-0) 3662 néző

Már mindenki a lefújást várta – és a Silkeborg idénybeli ötödik győzelmét- a mérkőzésen, amikor a vendégek 20 éves csatára, Max Fenger egy remek fejesgóllal kiegyenlített és ezzel életben tartotta az OB felsőházas álmait.

Bröndby – FC Koppenhága 2-1 (1-0) 23.754 néző

A dán derby izgalmakat, remek hangulatot és szép gólókat hozott. A sárga-kékek győzelmükkel már a felsőházban, a vendég FCK a vereséggel viszont kezd leszakadni az FCM mögött.

Randers – Arhus 1-0 (1-0) 7758 néző

Két szomszédvár csatája mindig nagy küzdelmet szokott hozni, ami most viszont elmaradt. A hazai csapat egy stabil formát mutatva hozta le a mérkőzést. Szezonjuk eddig abszolút sikeresnek mondható, jól szerepelnek a Konferencia Ligában és a Superligában is.

FC Midtjylland – SoenderjyskE 3-2 (1-1) 8.582 néző

Fordulatos mérkőzésen a vendégek védelmi hibáit kihasználva tartotta otthon a három pontot a listavezető, akik az utolsó percben megszerzett győzelmükkel és az üldözők vereségével már öt pontos előnyre tettek szert a 3F Superliga tabelláján.

Aalborg – Viborg 2-5 (1-2) 7322 néző

A forduló utolsó mérkőzésén, hétfőn este született meg a 13. forduló legmeglepőbb eredménye. A Portland Parkban az újonc Viborg öt gólt tudott rúgni a hazai csapatnak, akiket váratlanul ért ez a vereség. A Viborgot dicséret illeti, mert mostanság nem igazán távoztak három ponttal Aalborgból a vendégcsapatok.

Kiemelt kép: Superliga.dk

Kapcsolódó tartalom: