KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Hatalmas meglepetés érte a Veszprém svéd beállósát

Miután tavaly decemberben kiderült, nem lehet ott az idei világbajnokságon, Andreas Nilsson, a Telekom Veszprém beállósa bejelentette, hogy többet nem lép pályára a svéd férfi kézilabda-válogatottban. A döntését most megváltoztatta.

Andreas Nilsson Fotó / Kiemelt kép: Andreas Hillergren TT
Andreas Nilsson Fotó / Kiemelt kép: Andreas Hillergren TT

Ehhez egy pofonegyszerű lépés kellett: Glenn Solberg szövetségi kapitány ugyanis meghívta a legfrissebb keretébe. Maga Nilsson is meglepődött a beválogatásán, de a 33 éves klasszis biztos benne, hogy segítségére lehet a csapatnak.

„Elég sok tapasztalatom van, 11-12 évet játszottam a Bajnokok Ligájában, így remélem és hiszem, hogy ugyanolyan feltételekkel szállok harcba, mint a többiek”nyilatkozta Nilsson, aki a jelenlegi keret legrutinosabb játékosa a maga 142 meccsével (Jim Gottfridsson eddig 141 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban).

A döntés azért meglepő, mert Nilsson legutóbb 2020 novemberében szerepelt a svéd válogatottban, azóta Glenn Solberg kapitány egyáltalán nem számított rá.
„Úgy éreztem, itt az ideje, hogy meghívjam. Támadójátékban a világ élvonalába tartozik, és ez talán egy olyan tulajdonság, ami hiányzik a válogatottból” – indokolta a kapitány.

Döntésében az is közrejátszott, hogy a Toulouse Európa-bajnok, vb-ezüstérmes beállósa, Fredric Pettersson nem vállalta a szereplést, igaz, a keretben még ott van a posztra Max Darj (Füchse Berlin) és Oscar Bergendahl (Magdeburg) is.

A svédek október 30-tól Eskilstunában edzőtáboroznak majd, és november 2-án Ukrajna ellen lépnek pályára.

„Nagyon tehetséges kézilabdázóink vannak Svédországban, és a kiválasztottak közül sokan velünk voltak, amikor érmet szereztünk a vb-n és az Eb-n. Most Sebastian Karlsson került be újoncként, aki nagyon szépen fejlődött a Montpellier-ben, valamint visszatérhet a nagy tapasztalattal rendelkező Andreas Nilsson, aki nagyon vágyott a válogatott meghívóra”mondta Solberg.

A svédek kerete
Kapusok: Andreas Palicka (Paris Saint-Germain), Tobias Thulin (GOG)
Balszélsők: Hampus Wanne (Barcelona), Lucas Pellas (Montpellier)
Beállósok: Max Darj (Füchse Berlin), Oscar Bergendahl (Magdeburg), Andreas Nilsson (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: Daniel Pettersson (Magdeburg), Sebastian Karlsson (Montpellier)
Balátlövők: Jonathan Carlsbogaard (Barcelona), Eric Johansson (THW Kiel), Karl Wallinius (THW Kiel)
Irányítók: Felix Claar (Magdeburg), Jim Gottfridsson (Flensburg-Handewitt), Jonathan Edvardsson (Hannover-Burgdorf)
Jobbátlövők: Albin Lagergren (Magdeburg), Lukas Sandell (Telekom Veszprém)

A kerethez az edzőtábor idejére még csatlakozik az Eskilstuna Guif kapusa, Marko Roganovic, illetve az Elverum beállósa, Theodor Uliana Starck.

Kapcsolódó tartalom: