KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Váratlanul visszavonult a halál torkából visszatért dán kézilabdázó

Kiújult a betegsége, így azonnali hatállyal pályafutása befejezése mellett döntött Emil La Cour a TMS Ringsted férfi kézilabdacsapatának balszélsője. Hogy véglegesen búcsút kell-e intenie a profi sportnak, arra nem tudja a választ a 22 éves játékos.

Emil La Cour. Fotó / Kiemelt kép: Claus Fisker / Ritzau Scanpix
Emil La Cour. Fotó / Kiemelt kép: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Emil La Cour története szerdán újabb szomorú fejezettel bővült: a súlyos betegségéből tavasszal visszatérő balszélső a nyáron távozott a bajnok GOG együttesétől, és a TMS Ringsted csapatához. A szezonban azonban mindössze öt meccs jutott neki, klubja a nyolcadik fordulót követően bejelentette, hogy a 22 éves kézilabdázó azonnali hatállyal távozik.

La Cournál még 2021 őszén a vastagbél krónikus gyulladását diagnosztizálták. A probléma súlyossága miatt novemberben meg kellett műteni, és ugyan hosszú kórházi lét után 2022 februárjában már játszott a Csehovszkije Medvegyi ellen, öröme rövid életűnek bizonyult.

A betegsége ugyanis kiújult, ismét kórházba került, és egy újabb műtétnél kiderült, kilyukadt a vastagbele, és a széklet a hasüregbe került. Állapota életveszélyes volt, újabb operációval sikerült megmenteni az életét.

Több mint 30 műtétet végeztek rajta, 25 kilót fogyott, de kitartóan küzdött és idén tavasszal újra visszatért.

Amikor a TMS Ringsted 2023 márciusában kétéves szerződést kötött vele, a felek abban bíztak, hogy a játékos ismét teljes erőbedobással szerepelhet. A szezon első 5 meccsén szerzett 17 góljával fontos szerepet játszott, azonban betegsége kiújult, és olyan fájdalmai voltak, amelyek miatt edzeni sem tudott.

„Emil egészségi állapotát szem előtt tartva a klub ezért úgy döntött, hogy teljesíti azon kívánságát, hogy azonnali hatállyal felmondja a szerződést” – olvasható klubja hivatalos honlapján.

„Nagyon szomorú vagyok, hogy a TMS-ben töltött időmnek most véget ért. A testem sajnos nincs olyan állapotban, ahogy szerettem volna. Emiatt kénytelen voltam befejezni az élsportot” – nyilatkozta a játékos.

A dán Tv2-nek hozzátette, azt nem tudja, hogy ez a döntés a karrierje szempontjából valóban végleges lesz-e, vagy esetleg valamikor később lesz út vissza a pályára.

„Jelenleg az egészségem az első, a kézilabda készenléti üzemmódba került. Hogy örökké így marad vagy sem, azt nem tudom megmondani.”

Ez is érdekelheti: