KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Meglegyintette a halál, de visszatért a pályára a dán balszélső

Nagyszerűen tért vissza és két góllal járult hozzá az RK Zagreb elleni 33-29-es győzelemhez Emil La Cour, a GOG férfi kézilabdacsapatának 22 éves balszélsője, aki egy hosszú és súlyos betegség után szerda este ismét pályára léphetett, és reméli, az elmúlt másfél év rémálmát végleg elfeledheti.

Emil La Cour Fotó / Kiemelt kép: Claus Fisker / Ritzau Scanpix
Emil La Cour Fotó / Kiemelt kép: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

„Nagyon különleges volt, nem is számítottam erre” – mesélte a dán Tv2-nek azt, mit érzett, amikor a GOG edzője, Nicolej Krickau jelezte neki, ott lesz a szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésen a keretben.

„Krickau azt akarta, hogy jöjjek edzésre, aztán gyorsan közölte a hírt, hogy szerdán, majd a szombati bajnoki meccsen is a keretben leszek” – mondta.

A játékos az elmúlt időszakban már játszott a klub második csapatában, miután több mint egy évre kiesett. Még 2021 őszén diagnosztizálták nála a vastagbél krónikus gyulladását. A problémák olyan mértékűek voltak, hogy még ugyanazon év novemberében meg kellett műteni, és ugyan hosszú kórházi lét után tavaly februárjában már játszott a Csehovszkije Medvegyi ellen, öröme rövid életűnek bizonyult.

A betegsége ugyanis kiújult, ismét kórházba került, és egy újabb műtétnél kiderült, kilyukadt a vastagbele, és a széklet a hasüregbe került. Állapota életveszélyes volt, azonban az operáció sikerült.

Az utóbbi időszakban több mint 30 műtétet végeztek rajta, 25 kilót fogyott, de végig az volt a fő célja, hogy visszatérhessen a pályára.

„Valószínűleg mindig a kézilabda volt az utolsó szalmaszál abban a hitemben, hogy sikerülni fog. És elértem a nagy célt”mondta.

Amikor a GOG február végén megnyerte a kupát, La Cour a csapat tagja volt, bár nem játszott – ugyanakkor a Skjern legyőzése után felemelhette a trófeát.

„Jelenleg az az álmom, hogy ismét a csapat teljes értékű tagja legyek. Nagyon jól ment az elmúlt hónapokban, nincsenek gondok sem edzés közben, sem a meccseken, sem a mindennapi életemben” – mondta La Cour.

Kapcsolódó tartalom: