KIEMELT HÍRLABDARÚGÁS

Braithwaitet a mentalitása vitte Barcelonáig

A dán csatár, Martin Braithwaite szerződése a Leganesből az FC Barcelonába minden futball iránt érdeklődő szurkolót meglepett. A francia AFP hírügynökség járt utána és kérdezte a játékost arról, szerinte miért igazolták le a katalán sztárcsapathoz.

Martin Braithwaite az El Clasicon is pályára léphetett . Fotó Juan Medina / Ritzau Scanpix
Martin Braithwaite az El Clasicon is pályára léphetett . Fotó Juan Medina / Ritzau Scanpix
Az erős mentalitás volt az egyik fő oka annak, hogy FC Barcelona szerződést kötött velem”- jelentette ki határozottan Martin Braithwaite.

Az első találkozásunkkor, az volt az érzésem, hogy igazán ismernek engem. Tudták, mennyire erős vagyok szellemileg, azt mondták, hogy ez az egyik dolog, ami miatt engem akartak. ”- beszélt Braithwaite az első tárgyalásukról a klub elnökével, Josep Maria Bartomeu-val és Eric Abidal sportigazgatóval.

Biztosak voltak benne, hogy meg tudok birkózni azzal a kihívással, hogy váratlanul csapattársak lehetünk Lionel Messivel és a csapat többi sztárjával.

Egy lábtörés változtatta meg az életfelfogásomat.

18 évesen egy meccsen az akkori csapatában, az Esbjergben eltört a lába, ez alapozta meg azt a keménységet és kitartást, amire a Barcelona klubvezetése felfigyelt a dánnal kapcsolatban a spanyol első osztályban szereplő Leganes csapatánál töltött sikeres időszak alatt.

Már profi labdarúgó voltam, de nem tiszteltem a futballt , mint munkát, csak egyszerűen magától értetődőnek vettem az egészet”- mesélt az első profi éveiről Braithwaite.

Ezért elkezdte céltudatosan építeni a karrierjét. Céljait egy füzetbe vetette. Beleértve azt is, hogy a francia bajnokságban szeretne játszani, név szerint a Toulouse-ban. 2013-ban négy évre rá alá is írt a klubhoz.

Amikor utólag megláttam, hogy anno a célok közé leírtam a francia bajnokságot , sőt konkrétan a Toulouse-t, akkor mondtam, hogy : “wow, a gondolat ereje hatalmas” – mondta.

Amikor a Barcelonával a szerződés megköttetett,  Braithwaite megvásárlását a legtöbb szakember azzal indokolta, hogy sok sérültje volt a katalán csapatnak.

Tisztában vagyok vele, hogy az emberek kényszer megoldásnak tekintenek, mert így kerültem ide. Ugyanakkor az  emberek azt nem tudják, én évek óta hittem benne, hogy egyszer ide akarok igazolni. Ez nem  véletlen, mondja Braithwate. Négy évre írtam alá a világ legnagyobb klubjához, és abszolút itt képzelem el a jövőmet is.