KÉZILABDAKIEMELT HÍR

“Csak szerettük volna megnyerni ezt a kupát”- Landin.

“A Bajnokok Ligája serleg volt az amit a Kiel játékosai minden áron meg akartak nyerni” – mondta a német csapat dán világbajnok kapusa Niklas Landin.

Niklas Landin a BL döntőben is bizonyította klasszisát. Fotó: Thilo Schmuelgen / Ritzau Scanpix
Niklas Landin a BL döntőben is bizonyította klasszisát. Fotó: Thilo Schmuelgen / Ritzau Scanpix
Nyolc éven át a THW Kiel Bajnokok Ligája-cím nélkül maradt.

Kedd este a németeknek – Niklas Landinnal, a dán válogatott kapussal vezető szerepben – 33–28-ra sikerült legyőzni a Barcelonát az idei Bajnokok Ligája-döntőben.

Óriási megváltás volt – mondja Landin. Az egész csapat hihetetlenül jól játszott. Csak szerettük volna elnyerni ezt a címet, és ez kiválóan sikerült” – mondta Landin a dpa hírügynökségnek, a győzelem után, írja a dán tv2 sport.

Hihetetlenül büszkék vagyunk, de még jobb lett volna, ha 20.000 rajongóval ünnepelhetjük meg ezt a sikert” – folytatta Landin, aki elképesztő eredményekkel rendelkezett eddig is, de a Bajnokok Ligáját most először sikerült megnyernie.

Niklas Landin a dán válogatottal Olimpiai, Világ és Európa-bajnok. Klub csapatokkal volt már EHF kupa győztes, dán és német bajnok- kupagyőztes is.

Kiel negyedik BL-diadala

A győzelem utáni percekben vad éljenzés hallatszott a kölni teremben.

Ez a negyedik alkalom, hogy Kiel megszerezte a sportág legrangosabb klubtrófeáját.

A THW Kiel edzője, Filip Jícha egykori világklasszis játékos is úgy véli, itt volt az ideje a német nagy klubnak nyernie.

Hihetetlen és nagyon megható. Nagyon örülünk a srácokkal és az egész klubban nagy a boldogság.. Hosszú idő telt el a Bajnokok Ligája legutóbbi győzelme óta“. – mondja a a cseh edző edző, aki Dujshebaev és Parrondo után harmadik olyan edző, aki megnyerte játékosként is a Bajnokok Ligáját.

Sagosen megvalósította álmát

A meccs nagy részében a Kiel állt győzelemre, csak az elején egyszer jutottak vezetéshez a spanyolok.

A norvég sztár, Sander Sagosen a Kiel egyik legjobbja volt mind a két napon.

Most annyira fáradt vagyok, de ötéves korom óta erről álmodtam” – mondta boldogan Sagosen az NTB norvég hírügynökségnek.

Itt nem volt közönség, de mi magunk teremtettük meg a hangulatunkat”. Sagosen azt is elárulta várja már, hogy a győzelmet megünnepeljék.

Kapcsolódó cikk:

A Dániasport.hu stábja minden kedves olvasónknak kíván egészségben, boldogságban és sikerekben gazdag Boldog Új ÉVET !